Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'li yetkililere seslendi: Türkevi'ne saldıran teröristi bulun

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Büyük Rumeli Buluşması' programında konuştu. Erdoğan, bugün Türkevi'ne düzenlenen saldırıya tepki göstererek "Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi'nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor" dedi.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için son haftaya girildi. Türkiye, sandık başına giderek cumhurbaşkanını seçecek. Siyasi partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Büyük Rumeli Buluşması' programında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi binası sabaha karşı saldırıya uğradı. Olaya tepki gösteren Erdoğan, ABD’li yetkililerin saldırganı bulmaları konusunda göreve çağırdı.

'EZELİ KARDEŞLİĞİMİZİN REMZİNİ GÖRÜYORUM'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Burada hamuru acıyla çileyle, aşkla, sevda ile dayanışma ile yoğrulmuş ebedi ve ezeli kardeşliğimizin remzini görüyorum.

Bizim dili, dini, kültürü, teninin rengi farklı olsa da, umudunu ülkemizin başarısına bağlamış yüz milyonlarca dostumuz var.

KARŞIMDA TÜRKİYE AŞIKLARININ TEMSİLCİLERİNİ GÖRÜYORUM

Bizim sadece Rumeli'de değil 3 kıta 7 iklimde gönüllerimizin bir olduğu nice kardeşlerimiz var. Bizim dili, dini, kültürü farklı olsa da umudunu ülkemizin başarısına bağlamış 100 milyonlarca dostumuz var. Karşımda Türkiye aşıklarının temsilcilerini görüyorum. Sizlere şahsım ve dava arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Dosta güven aşılayan dik duruşunuz için teşekkür ederim. 14 Mayıs seçimlerindeki desteğiniz için teşekkür ederim. 28 Mayıs'ta sandıktan çıkan müjde için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

28 Mayıs'ta sandıktan çıkacak sonucun müjdesini veren şu sevginiz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, bin yıldır bu topraklarda varlık yokluk mücadelesi veren mücadelemizin ilk değil en son devletidir.

NİCE SALDIRILARI GÖĞÜSLEYEREK TÜRKİYE'Yİ BUGÜNLERE GETİRDİK

Anadolu'yu yurt eyleyen kardeşlerimizde Çanakkale'de destan yazdık. Kendisi de Rumelili olan Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde İstiklal Harbimizi zaferle taçlandırdık. Anavatanlarından sürgün edilen Çerkes kardeşlerimiz, Kırım Tatarları Ahıska Türkleri, Rumeli muhacirleri Osmanlı'da huzurla yaşayan kardeşlerimiz son çare Cumhuriyet topraklarına sığındı. Milletçe el ele vererek ekonomimizi güçlendirmeye çalıştık. Acısıyla tatlısıyla eksik fazlasıyla nice saldırıları göğüsleyerek Türkiye'yi bugünlere getirdik. Millet olarak birlikte başardık.

Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen kardeşlerimiz bu ülkenin göçmeni değil asli evladıdır. Sizlerin dedeleri ataları başka yerlere değil baba evlerine geldiler. Birbirimize sarıldık, kucaklaştık. Bizim çekilmek mecburiyetinde kaldığımız yerlerde en vahşi katliamlar gerçekleştirildi. Dilleri inançları yok edilmek istendi. Tekkelerinin kapısına kilit vuruldu. Hanlar hamamlar çeşmeler bilerek bakımsızlığa terk edildi. Kültürel soykırım namına ne varsa hepsini yaşadılar. 150 yıl önce binlerce esere ev sahipliği yapan şehirlerde bugün numunelik birkaç yapı dışında bir şey bulamazsınız. Batı dünyası bunu görmedi, görmezden geldi. En son Bosna Savaşı'nda binlerce insanın katledildiği soykırımları bile izlemeyi seçtiler.

ABD'DE TÜRKEVİ'NE SALDIRIYA TEPKİ

Hani siz demokrattınız? Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi'nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Hadi bakalım hemen, süratle bu teröriste bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Türkevi'ne saldırıda yeni gelişme: İşte saldırganın görüntüleri

Güncel Haberleri