Karneler ne zaman açıklanacak, e-Okul karne notlarına nasıl bakılır? İşte VBS giriş ekranı

e-Okul sistemine geçilmesinden beri karne notları, e-Okul platformunda karneler verilmeden önce dijital olarak yer alıyor. Koronavirüs nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için e-Okul karne notları daha da önem kazandı. İşte, karne notlarının açıklanacağı tarih...

Son iki eğitim-öğretim sezonunun büyük bölümünü uzaktan eğitimle evde geçiren milyonlarca öğrenci, karne notlarını e-Okul üzerinden öğrenebilecek. Eskiden yaşanan karne heyecanı artık yerini bilgisayar/akıllı telefon başında e Okul karne notu sorgulama ekranına bıraktı.

E-OKUL KARNE NOTLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yıl karne notları 18 Haziran 2021 Cuma günü itibarıyla e-Okul'da öğrencilerin erişimine açılacak. Öğrenci numarası, kimlik numarası ile e-Okul'a giriş yapıldıktan sonra 2020-2021 eğitim yılı karneleri görüntülenebilecek.

İsteyen öğrenciler, fiziki karnelerini ise 2 Temmuz 2021 itibarıyla okuldan alabilecek.

E-OKUL KARNE NOTLARINA NASIL BAKILIR?

e-Okul sayfasında dijital olarak erişime açılacak karne notlarını veliler, e-okul.meb.gov.tr sayfasından Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) aracılığıyla görüntüleyebilecek.

Güncel sınav, not ve devamsızlık durumu gibi bilgilerin sorgulandığı e-Okul VBS ile velilerin de hayatını kolaylaştırıyor.

* e-Okul ekranına giriş yapın.

* Giriş yaptıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan 'e-Karne' alanına tıklayın.

* Eğer tarayıcınızda pop-up engelleyici varsa karşınıza şu şekilde bir uyarı çıkacaktır; "e-Karne rapor sayfasını açamıyorsanız, tarayıcınız varsayılan olarak pop-up'ların ekranınızda otomatik olarak gösterilmesini engelleyebilir. Bir pop-up engellendiğinde adres çubuğunda Pop-up engellendi simgesi Pop-up engellendi olarak görünür. Burada Pop-up'lara izin vererek rapor sayfasını açabilirsiniz."

* Pop-up iznini verdikten sonra 'e-Karne' alanına yeniden tıklayın.

* Pop-up ekranında açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.

İlk adımda bilgilerine erişilmek istenen öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası ilgili alanlara girilmeli. Bunların hemen yanında yer alan güvenlik numarası 'Resimdeki Rakamlar' kutusuna yazıldıktan sonra 'Giriş' butonuna tıklanarak VBS'ye giriş yapılabilir.

Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri isteniyor. Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılıyor.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ VBS GİRİŞ EKRANI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

e-Okul takdir ve teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte karne sorgulama ekranı

Güncel Haberleri