Nebati'nin 'FED'i 5 aile yönetiyor' sözlerine tepki yağıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün katıldığı televizyon programında FED'e yönelik 'Kamunun değil ki, 5 tane ailenin' ifadeleri oldukça dikkat çekti. Sosyal medyadan birçok isimden, Bakan Nebati'nin açıklamalarına tepki yağdı.

Eski Bakan Lütfi Elvan'ın istifa etmesiyle göreve gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün bir televizyon programına katıldı. Programda, Nebati'nin FED'e yönelik 'Kamunun değil ki, 5 tane ailenin...' ifadeleri oldukça dikkat çekti. Sosyal medyada birçok isimden, Bakan Nebati'nin açıklamalarına tepki yağdı.

Öte yandan Program sunucusu Ahmet Hakan, "Doların 12,64'e çıkması endişe verici bir şey mi? Endişelenmeli miyiz?" diye sordu. Bakan Nebati ise karşılığında, “Hakikaten güzel bir soru. Hayır tam aksine. Doların yükselmesi aslında iyi bir şey” ifadelerini kullanması da şaşkınlık yarattı.

Sert eleştiriler devam ederken Nebati'nin ifade ettiği cümleyi alıntılayarak kişisel Twitter hesabında paylaşan eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz; 'Vallahi çok yorulduk...' sözleriyle tepki gösterdi.

'OLACAK ŞEY DEĞİL'

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) Eski Başkan Danışmanı Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan kişisel Twitter hesabından, 'Olacak şey değil. Gerçekten çok üzüldüm ve utandım. Koskoca Türkiye ekonomisini yöneten siyasetçi söyledi bu cümleyi… Daha fazla söze gerek kalmadı' ifadelerini kullanarak Nebati'yi eleştirdi.

'SOSYAL MEDYADAKİ 3-5 KİŞİYE BAKARAK İŞ YAPIYOR'

Ekonomi yazarı Uğur Gürses ise kişisel Twitter hesabından Bakan Nebati'nin 'FED'i 5 aile yönetiyor' ifadelerine ilişkin ABD Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulu'nun 'Federal Rezerv'in sahibi kim?' yazısını alıntılayarak şu sözleri kaydetti:

''Bakan televizyon televizyon dolaşıp hükümetin ne kadar etkisiz olduğunu anlatıyor... Bakana göre, vatandaş 15-16 milyar dolarlık hacim boyutundaki işlemleri sosyal medyada 3-5 kişiye bakarak yapmış. Döviz almış... 22 lira palavrasının da iş kesiminde ciddiye alınıp tüm fiyatlamaların da bundan yapıldığını söylüyor ki evlere şenlik... Tuluata döndü, bakalım nereye evrilecek... Gecenin veciz sözü, ABD Merkez Bankası Fed'in 5 ailenin kontrolünde olduğunu söylemesi... Hani bakanın bu doğru olmayan sözüne inanacak kimse varsa diye "Fed'in sahibi kim?" sorusuna verilen yanıtı buraya bırakayım...''

'MERKEZ BANKASI'NIN TEMEL AMACI GÖZLERDEKİ IŞILTIYI SAĞLAMAK'

Ekonomist İbrahim Turhan da kişisel Twitter hesabından Nebati'nin açıklamasına tepki gösterenlerden biriydi.

Turhan, Merkez Bankası'nın (TCMB) internet sitesindeki en üstte yer alan ibarenin değiştirilmesini öneren açıklamasında şunları söyledi:

''Merkez Bankası İnternet sitesinin açılış sayfasında en üstte; “Merkez Bankasının temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır” ifadesi yer alır. Dün akşamki programdan sonra şöyle değiştirilmesini öneriyorum: 'Merkez Bankasının temel amacı gözlerdeki ışıltıyı sağlamaktır.''

İşte Turhan'ın yaptığı paylaşım:

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (46)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Nureddin Nebati: Doların yükselmesi kötü değil
Bakan Nebati: 'Döviz gidiyor' diyene dava açın

Güncel Haberleri