Skandal istismarda iddianame tamam: İşte ilk duruşma

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yunus Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirmesi kamuoyunda büyük tepki çekti. Skandal istismarla ilgili iddianame düzenlendi. Davanın ilk duruşması 22 Mayıs'ta görülecek.

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi büyük tepki çekti. Çocuğun cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması kamuoyunda infial yarattı. Bugün 24 yaşında olan H.K.G. ailesinden şikayetçi oldu.

Gazeteci İpek Özbey sosyal medya hesabı Twitter'dan skandal istismarla ilgili yeni bir gelişmeyi paylaştı. ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından iddianame düzenlendiğini belirten Özbey, ilk duruşmanın 22 Mayıs 2023'te yapılacağını belirtti.

Özbey'in açıklamaları şöyle;

"İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından iddianame düzenlendi. İlk duruşma 22 Mayıs'ta."

OLAYIN GEÇMİŞİ

  • Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşında imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğunda her gün cinsel istismara uğradığını söyleyerek şikayetçi olmuştu.
  • İddiaların odağındaki isim Yusuf Ziya Gümüşel çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu haberin "İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgahlanmış bir projenin ürünü" olduğu belirtmiş, H.K.G.'nin 'psikolojik sıkıntılar' yaşadığını iddia etmişti.
  • YouTube’da açılan bir hesapta H.K.G.'nin ağabeyi ve kız kardeşleri, istismar yaşanmadığını, kız kardeşlerinin altı yaşında ‘evlendirilmediğini’, H.K.G.’nin ‘nikah fotoğraflarının’ bir etkinlikte çekildiğini iddia etmişti.
  • Skandal olayla ilgili Diyanet günler sonra yaptığı açıklamasında "İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz" demişti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Akşener'den 'altı yaşında çocuğa istismar' olayıyla ilgili açıklama: Takibini yapmazsam şerefsizim
Hiranur Vakfı gelen tepkilerden dolayı internet sitesini kapattı
CHP'den altı yaşındaki çocuk istismarına tepki: Pedofiliye göz yumanların üzerine ateş olup yağacağız

Güncel Haberleri