CHP'den altı yaşındaki çocuk istismarına tepki: Pedofiliye göz yumanların üzerine ateş olup yağacağız

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Pınar Uzun, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi 2002 yılında altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirmesine' tepki gösterdi. Uzun, “Pedofili suçuna göz yuman, foyası ortaya çıkınca endişelenen nüfuz sahibi sapıkları koruyan anlayışın üzerine ateş olup yağacağız. Söz konusu çocuklarsa yumruğumuzu masaya vurmakla yetinmeyeceğiz, masayı yerle bir edeceğiz” dedi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 2002 yılında altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirmesine' tepkiler sürüyor. CHP PM Üyesi Pınar Uzun, "Pedofili suçuna göz yuman, foyası ortaya çıkınca endişelenen nüfuz sahibi sapıkları koruyan anlayışın üzerine ateş olup yağacağız. Söz konusu çocuklarsa yumruğumuzu masaya vurmakla yetinmeyeceğiz, masayı yerle bir edeceğiz. Çocukların geleceği için telafisi mümkün olmayan travmalara karşı çocukları koruma yükümlülüğünden daha önemli bir vazifemiz yok bizim" diye konuştu.

chp-pm-uyesi-pinar-uzun-pedofili-sucuna-goz-yuman-foyasi-ortaya-cikinca-endiselenen-nufuz-sahibi-s-moment.jpg

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Pınar Uzun

“NÜFUZ SAHİBİ SAPIKLARI KORUYAN ANLAYIŞIN ÜZERİNE ATEŞ OLUP YAĞACAĞIZ”

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada da bir kız çocuğunun 6 yaşındayken “imam nikahı ile evlendirilmesine” şöyle tepki gösterdi:

“Küçüğün rızası olabileceğini söylemeye cüret eden AKP’li siyasilerden cesaret alan tarikat ve cemaatlerin elinde çocuklara yönelen insanlık suçları, cinsel istismar ve tecavüz suçları bugünün sürprizi değil. Ayyuka çıkan skandalların derin geçmişi kadar, örtülü kalan nice çocuk istismarı vakasıyla kararan sayısız hayat var.

Her çeşit köhneleşmiş ve sapkın fikrin ocağı haline gelen tarikatların devlet otoritesinde elde ettiği kudretle çocukları istismar etmelerinin normalleştirilmesine karşı isyan duygusu içindeyiz. Kerameti kendinden menkul şeyhlerin ve takipçilerinin korunaklı alanları olan tarikatlar ve cemaatler bu ülkenin gerçeği olamaz, maharetleri ortadadır.

Pedofili suçuna göz yuman, foyası ortaya çıkınca endişelenen nüfuz sahibi sapıkları koruyan anlayışın üzerine ateş olup yağacağız. Yumruğumuzu masaya vurmakla yetinmeyecek, o masayı yerle bir edeceğiz. Telafisi imkânsız travmalardan çocukları koruma yükümlülüğünden daha elzem vazifemiz yok. Çocukların bugünü ve geleceği için laikliğin hayati önemi bir kez daha karşımızda. En savunmasız çağlarında, onları şiddetin her biçiminden koruyacağız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN