AK Partili Çelik: İBB, büyük bir yönetim zafiyeti ortaya çıkardı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'daki karla mücadeleye ilişkin olarak, "İBB büyük bir yönetim zafiyeti ortaya çıkardı" derken,

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. İstanbul'daki karla mücadelede Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kriz yönetemediği tartışmaları sürerken önceki gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ortak bir açıklama yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamada bulunmaması ve belediyenin çalışmalarından bahsedilmemesi ise dikkat çekti. İki bakanın ardından bir açıklamada AK Parti Sözcüsü Çelik'ten geldi.

İstanbul'daki karla mücadeleye ilişkin olarak, "İBB büyük bir yönetim zafiyeti ortaya çıkardı" diyen Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kar yağışının olduğu gün bir restoranda görüntülenmesine ilişkin olarak da, "Ben merak ediyorum, sorumlu bir yönetici, böyle bir kriz ortamında kendi sorumluluk alanı içinde, yönetmesi gereken bir kriz varken ve insanlar mağdurken nasıl başka bir yerde vakit geçirebiliyor?" dedi.

'İSTANBUL'DAKİ YÖNETİM ZAAFININ SİYASİ RÖVANŞ İLE NE ALAKASI VAR?'

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Her krizde yok olan bir tabloyla karşı karşıyayız. 15 Temmuz'da Genel Başkanları yok olur, kriz zamanında belediye başkanları yok olur. Sonra sürekli olarak başkalarını suçlamaya çalışırlar. İstanbul ve İstanbullu bunu hak etmiyor.

İBB Türkiye'nin en kıymetli kurumlarındandır. Bu kurumsal hafızanın partizanlık çerçevesinde zarar gördüğünü görüyoruz. Bir sürü insan AK Parti diye etiketlenerek namus sözü verilmesine rağmen işten atıldı. Ehil kadrolar gitti, şu andaki kadroların krize müdahale konusunda deneyimsiz olduğunu gördük. İnsan istiyor ki İstanbul'un iyiliği için geçmişlerdeki krizlerden ders çıkarılsın, güçlü müdahale edilsin. Elbette bir afeti bir günde bir saatte durduramazsınız.

Ama insanlar şuna bakarlar, ciddi bir kriz yönetimi hazırlığınız var mı, vatandaşla bilgileri herkesi kapsayan bir üslupla, bütünsel bir yaklaşımla paylaşıyor musunuz paylaşmıyor musunuz. Her kriz zamanında İBB Başkanı, biz seçimleri kazandık onun siyasi rövanşını almaya çalışıyorlar diye. İstanbul'daki yönetim zaafının siyasi rövanş ile ne alakası var?"

"İBB BÜYÜK BİR YÖNETİM ZAFİYETİ ORTAYA ÇIKARDI"

Normal zamanda da vatandaşa gitmesi gereken hizmet gitmiyor. Burası kimsenin siyasi özel mülkiyeti değil, siyasi tartışmaların merkezinde olması doğaldır. Bunlar olurken buranın kurumsal kapasitesi, kriz yönetimi nerede? 2017'de daha fazla kar yağmasına rağmen daha fazla tuz atılarak, kriz simülasyonu önceden çalışılarak, kriz başladığı andan itibaren müdahale edilerek bu işlere en az sıkıntı çıkaracak şekilde müdahale etmeye dönük bir kriz yönetme anlayışı söz konusuydu. Şimdi yönetimin kendisi kriz haline gelmiş.

'BİR KRİZ ZAMANINDA BÖYLE BİR GÖRÜŞME YAPILMAZ'

İBB Başkanı İmamoğlu'nun İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir restoranda yemek yemesine ilişkin olarak da konuşan Çelik şöyle devam etti:

"Belediye başkanı bu konularda, dünya diplomasisini belirleyen görüşmeler gibi sunuyor. Sayın büyükelçilerin çeşitli kurumlara ziyaretleri oluyor. Önemli bir kriz, toplantı oldu, karşınızdakiler de diplomatlar, herhangi bir toplantıyı iptal etseniz bunu anlayışla karşılarlar. Ama bu o kadar önemli bir mesele haline getiriliyor ki, bir krizin ortasında saatlerini ona ayırmasını o krizin yönetimi kadar önemli bir mesele gibi sunuyor. Bir kriz zamanında böyle bir görüşme yapılmaz. Karşı tarafa bildirdiğinizde de anlayışla karşılanacak bir durum olarak değerlendirilir. Normal bir zamanda restorana gitmekten bahsetmiyoruz. Krizin ortasında dakikalar önemliyken sizin kriz yönetimi konusundaki hassasiyetsizliğinizi gösteren bir tablodan bahsediyoruz.

'İNSANLAR MAĞDURKEN NASIL BAŞKA BİR YERDE VAKİT GEÇİREBİLİYOR?'

Kendi takibini kendisi yapar. Herkesin gittiği, İstanbul'da bilinen kamuya açık bir restoran, orada başkaları da var. İddia ettiği gibi midir, başka türlü müdür... Burada mesele, İBB Başkanı krizle ilgili açıklama yapacak yerine, niye zaaf ortaya çıktı diye ortaya çıkacak yerine, zaaf var, krizi yönetemiyorsunuz, saniyelerinizi bile krize harcamak yerine saatlerinizi nasıl bir restorana harcıyorsunuz diye sorulduğunda meseleye değil, meselenin ortaya çıkmasına odaklanıyor.

Ben merak ediyorum, sorumlu bir yönetici, böyle bir kriz ortamında kendi sorumluluk alanı içinde, yönetmesi gereken bir kriz varken ve insanlar mağdurken nasıl başka bir yerde vakit geçirebiliyor?

Bu krize elinizdeki kapasitelerle 2017'de çok daha büyük bir krize müdahale etmiş bir belediye geleneği varken niye müdahale edemediniz?"

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (99)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Soylu'dan İmamoğlu'na ilginç 'MOBESE' yanıtı: Dedikodu değil, iyiliğin zamanı
İmamoğlu: Sorumlu olduğumuz yolları 12 saat içinde açtık
İstanbul'da hayat durdu

Güncel Haberleri