Yuvaların yıkıldığı sahtekarlığa e-Devlet'ten hızlı çözüm: Tek tuşla işi bitirin!

e-Devlet'te eklenen 'TC kimlik no kısıtlama' özelliğiyle kimlik bilgileriniz ele geçirilse dahi işlem yapılması engellenebiliyor. Bu sayede, özellikle kimliğini kaybeden ya da çaldıran kişilerin muzdarip olduğu, kayıp kimliğin üzerine ev, araba satın alma, iş kurma, kredi çekme gibi dolandırıcılığın önüne geçiliyor. İşte, e-Devlet TC kimlik numarası kısıtlama sayfası...

Çalıntı kimliklerle resmi işlemler yapma devri sona eriyor. e-Devlet'te sunulan 'TC kimlik numarası kısıtlama' özelliği sayesinde, isteyen vatandaşlar kimlik numaralarının izinsiz kullanılmasını önleyebilecek.

TC KİMLİK NO KISITLAMA NEDİR?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş zaman zaman farkında olmadan bir şirkete ortak ya da yetkili olabiliyor. Dolandırıcılar, kayıp ya da çalıntı kimlik kartlarıyla tapu alabiliyor, kredi çekebiliyor, şirket kurabiliyor.

Kimliği izinsiz kullanılan vatandaşlar, ticaret sicili müdürlüklerine başvuru yaparak kimlik numaralarını herhangi bir şirket ortaklığı ya da yetki için kullanılmasını kısıtlayabiliyordu.

e-Devlet'te sunulan 'TC kimlik no kısıtlama' özelliğiyle vatandaşlar artık ticaret sicili müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden, adına resmi işlem yapılmasını engelleyebilecek. TC kimlik numarası kısıtlama özelliği, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla e-Devlet platformuna entegre edildi.

Vatandaşlar, daha önce kimlik numarası üzerine kısıt konulan kişilerin bir şirkette/işletmede ortak ya da yetkili olmak istemeleri durumunda aynı hizmeti kullanarak konulan kısıdı da kaldırabiliyor.

TC KİMLİK NO KISITLAMA NASIL YAPILIR?

* e-Devlet hesabınızla oturum açın

* 'Kurumlar' menüsünden Ticaret Bakanlığı'na ulaşın

* 'Ortak/Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)' seçeneğine tıklayın

* 'Yeni Başvuru' seçeneğine tıklayın

* Bilgileri doldurun ve onaylayın

E-DEVLET TC KİMLİK NUMARASI KISITLAMA SAYFASI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yeni mobil operatör NETGSM'in hat kodu belli oldu
Cep telefonunun batarya ömrünü uzatmak için altın değerinde tavsiyeler
'Açık adres' yerine 'adres kodu' dönemi başlıyor

Güncel Haberleri