Yüzde 800 arttı! Zam rekoru kırıldı, yetkililer çözüm bulamıyor

Hükümetin 2021 Kasım ayında uygulamaya başladığı düşük faiz politikası, yüksek enflasyona neden oldu. İğneden ipliğe kadar her ürün ve hizmete fahiş oranda zam gelirken, İstanbul'da ev kiralarında yüzde 800 artış yaşandı. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlar, isyan etti. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'daki kira artışlarına dikkat çekti. 5 yılda kira fiyat artış oranlarının yüzde 654'e ulaştığını belirten Gökçe, buna karşı yapılması gerekenler olduğunu kaydetti.

"ORTALAMA KİRA ÜCRETİ 12 BİN TL"

Gökçe, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2019 yılından bu yana ilçe ilçe kira artış oranlarını aktardı.

Gökçe, "Bir emlak sitesi verilerine göre, sığınmacıların yoğun yaşadığı İstanbul'daki 15 ilçemizde 5 yılda konut kirası artış oranı ortalama yüzde 654. 15 ilçede kiralar 1640 lira seviyesinden ortalama 12 bin 111 lira seviyesine çıkmış durumda" dedi.

"YABANCILARA KONUT SATIŞI DURDURULMALI"

Atılması gereken adımlar olduğunu belirten Gökçe, şöyle devam etti:

"Sosyal konut üretiminin yanı sıra, makroekonomik politikaların akılcı hale getirilmesi ve yabancılara konut satışının piyasaya denge gelene kadar durdurulması lazım. Sığınmacıları da ülkelerine kavuşturmalıyız. Sığınmacı nüfusunun artması, konut piyasasının dengesini de bozuyor."

İlgili Haberler

Sinan Oğan'dan 11 maddelik açıklama: Türk milliyetçilerini kilit konumuna yükselttik
ATA İttifakı'nın ortağı Adalet Partisi kararını verdi: Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz
Yalı Çapkını’ndan kahreden haber! Acı haber tez duyuldu! Türkiye’nin yüreği dayanmadı!

Güncel Haberleri