Hasan Onat son yolculuğuna uğurlandı

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat eden Prof. Dr. Hasan Onat’ın cenazesi bugün memleketi Çankırı’nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Türk ilim ve fikir hayatına büyük katkıları olan, mezhepler tarihi alanındaki önemli çalışmalarıyla tanınan Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat’ın cenazesi bugün memleketi Çankırı’nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi. Onat’ın cenaze namazını ilk yüksek lisans ve doktora öğrencisi, meslektaşı Prof. Dr. Sönmez Kutlu kıldırdı. Merhum Onat, AÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Ali Avcu gibi isimlerin yanı sıra ailesinin, dostlarının ve Yusuf Koçak gibi öğrencilerinin katıldığı sade cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Onat ardında, ‘İslam Mezhepleri Tarihi’, ‘Türkiye’de Din Anlayışında Değişim Süreci’ gibi birçok faydalı eser bıraktı.

GERÇEK BİR DİN ÂLİMİNİ KAYBETTİK

Onat’ın ardından birçok isim sosyal medyadan başsağlığı mesajı paylaştı. Felsefe profesörü Caner Taslaman “Samimi Müslüman, birçok ilim adamı yetiştirmiş hocaların hocası, ilmini Türk insanıyla yüzlerce programda zevkle şevkle paylaşmış olan”, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ‘Geride bıraktığı güzellikler yaşamaya devam edecek’, avukat Oktay Vural “Türk-İslam düşüncesinin mümtaz aydını”, Prof. Dr. Mehmet Okuyan “Ömrünü Kur’an’a vakfetmiş bu kıymetli insanın mü’min ve muvahhid olduğuna şahidim”, Türk Ocağı Genel Başkanı Mehmet Öz “Türk ilim ve fikir hayatının seçkin siması, gönüldaşımız”, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar “Gerçek bir Müslüman ve gerçek bir vatansever”, Türk Tarih Kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu ‘Türkiye gerçek bir din âlimini kaybetti’ ifadeleriyle Onat’a veda ederek, merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır dilediler.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Prof. Dr. Hasan Onat için taziye
Pandeminin vurduğu tiyatroya ‘borç’ engeli

Kültür Sanat Haberleri