Kamu bankaları, kurumsal kredi faizinde indirime gidecek

Kamu bankaları, kurumsal kredi faizinde indirime gidecek. Söz konusu kararı duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak "Kamu bankalarımız, 1 Kasım itibarıyla rating oranlarına göre yüzde 13,00 ile yüzde 15,50 aralığında uyguladıkları kurumsal kredi faiz oranlarını 200 baz puan indirilerek yüzde 11,00 ile yüzde 13,50 arasında uygulayacaklar" açıklaması yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankalarının, kurumsal kredi faizinde indirime gideceğini açıkladı.

Bakan Albayrak, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen 'İş Dünyası Buluşması'nda, faiz indirimleriyle ilgili gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Ekonomideki geçici süreli türbülansın işsizlikte artışa neden olduğunu belirten Albayrak, "Reel sektör öncelikli yeni dönem politikalarımızla birlikte işsizlikle mücadeleye destek sağlamayı amaçlıyoruz. İşte bugün, istihdama katkı sağlamak adına 3 kamu bankamızla istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyoruz." dedi.

"4 YENİ ÜRÜNÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Albayrak, şöyle devam etti: "Bankalarımızın, istihdam yoğun sektörlerde istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara; belirlediğimiz sektörlerde, özellikle 2 yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vade içinde, çok uygun koşullarda, çok düşük maliyetli, özellikle uzun vadeli işletme kredisi kullandırmasıyla birlikte 4 yeni ürünü hayata geçireceğiz. Detaylarını kamu bankalarımız paylaşacak."

Albayrak, böylece iş dünyasına uygun şartlarda finansman sağlarken, işsizlikle mücadele konusunda da önemli bir adımı atmış olacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

KAMU BANKALARINDAN YENİ FAİZ İNDİRİMİ

"Bir diğer müjdemiz de kurumsal ticari kredilerde. Kamu bankalarımız, 1 Kasım itibariyle rating oranlarına göre yüzde 13 ile yüzde 15,50 aralığında uyguladıkları kurumsal kredi faiz oranlarını 200 baz puan indirerek yüzde 11 ile yüzde 13,50 arasında uygulayacaklar. Bu oranlarla, 2014 yılı nisan ayından bu yana en düşük ticari kredi faiz oranına ulaşmış bulunuyoruz. Tüm reel sektörümüze hayırlı uğurlu olsun."

MALATYA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Güncel banka kredisi oranları ve hesaplaması | Vakıfbank Halkbank ve Ziraat'ten kredilerde indirim
Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini revize etti

Ekonomi Haberleri