İlhan Daner kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte oynadığı filmler

Yeşilçam filmlerinde rol alan İlhan Daner, oyunculuğunun yanı sıra senaristlik ve yönetmenlik yaptı. 'Seninle Bir Sonbahar' adlı bir müzik albümü de bulunan usta oyuncu, Müjdat Gezen Tiyatroları'nda sahne aldı. 1 Ekim 2021 Cuma günü 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte, İlhan Daner biyografisi...

Özellikle komedi filmlerinde oynadığı karakterlerle hafızalarda yer edinen İlhan Daner'in vefatı, sevenlerini üzüntüye boğdu. Ünlü oyuncunun vefat nedeni hakkında bir açıklama yapılmazken şarkıcı Betül Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İlhan Daner, ne şanslıyım ki senin gibi bir çınarla aynı sahnede oynadım. Bazen kuliste endişeyle seni izlerdim. Hasta olduğunda ama sahneye adım attığın anda delikanlılara taş çıkarırdın. Seni uğurlamak çok zor olacak İlhan hocam, Ayşen'e sarıl benim yerime de" ifadelerini kullandı.

İlhan Daner'in ölüm haberinin ardından sosyal medyada Miray Daner'in deneyimli oyuncuyla akrabalık bağının olup olmadığı tartışma konusu oldu. Genç oyuncu Miray Daner ile vefat eden İlhan Daner'in akrabalıkları bulunmuyor.


İlhan Daner (en sağda)

İLHAN DANER'İN HAYAT HİKAYESİ

30 Aralık 1938 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini konservatuvar bölümünde tamamladı.

Oyunculuğa tiyatro ile adım attı. Sinema oyunculuğuna 1957 yılında 'Mahşere Kadar' filminde rol alarak başladı.

Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra, senaristlik ve yönetmenlik de yaptı.

'Seninle Bir Sonbahar' adlı müzik albümü çıkardı.

'Bizim Mahalle' dizisinde 'Hayri Bey' ve 'Sizin Dersane' dizisinde 'Ferit', 'Roman Havası' dizisinde 'Bayram' tiplemeleriyle televizyon ekranlarında boy gösterdi.

Komedi ağırlıklı sinema filmlerinde rol alan İlhan Daner, 1976 yılında 'Lüküs Hayat' sinema filminin senaristliğini yaptı.

1 Ekim 2021 tarihinde 82 yaşında hayatını kaybetti.


İlhan Daner (sağda)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Miray Daner kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu? İşte merak edilenler
Miray Daner ile Aras Bulut İynemli 'akraba' çıktı
Türkan Şoray kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Karar Biyografi Haberleri