AB Kovid-19 için aşı alıyor

Avrupa Birliği (AB), İspanya firması HIPRA'nın koronavirüse karşı geliştirdiği aşıdan almak için sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre firmanın geliştireceği potansiyel aşıdan 250 milyon doz alım sağlayanacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıları alım stratejisi kapsamında yeni sözleşmenin HIPRA firması ile imzalandığını açıkladı.

Açıklamada, sözleşme doğrultusunda geliştirilen aşının Kovid-19'a karşı güvenli ve etkili olduğunun Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmasının ardından AB üyesi 14 ülkenin 250 milyon doza kadar alım yapabileceği kaydedildi.

4,2 milyar doz güvence

AB'nin daha önce AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson and Johnson, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax ve Valneva ile aşı alım sözleşmesi yaptığı anımsatılan açıklamada, aşı stratejisi kapsamında yaklaşık 4,2 milyar dozun güvence altına alındığı ifade edildi.

Halihazırda, AB'nin ilaç düzenleyicisi EMA, HIPRA'nın Kovid-19 aşını inceleme sürecine devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

9 aylık aşı geçerlilik süresi 3 aya indiriliyor: Almanya'da ‘taze aşı’ dönemi

Koronavirüs Haberleri