Moderna'dan yeni başvuru: Çocuklar için de vize istediler

Moderna, Kovid-19 aşısının 12-17 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne başvuru yaptı. Moderna'nın başvurusu, Pfizer-BioNTech aşısının çocuklar için yaptığı başvurudan sonra geldi.

ABD'li ilaç firması Moderna, aşılarının 12-17 yaş arasındaki çocuklara da uygulanabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne acil kullanım başvurusunda bulundu.

Moderna CEO'su Stéphane Bancel "Kovid-19 aşımız için FDA'ya acil kullanım izni başvurusunda bulunduğumuzu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Halihazırda (Kanada'nın sağlık politikalarından sorumlu departmanı) Health Canada ve Avrupa İlaç Ajansı'na da başvuruda bulunduk. Kovid-19 salgınının sona erdirilmesine yardımcı olmaya kararlıyız" açıklaması yaptı.

Moderna, geçen ay 12-17 yaş arası 3732 çocukla gerçekleştirdiği Faz 2/3 klinik deney çalışmalarının sonucunda aşılarının yüzde yüz etkili olduğunun belirlendiğini duyurmuştu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Moderna onay istiyor: Avrupa ve Kanada'daki gençlere de Kovid-19 aşısı yapılsın
Kovid-19 varyantları ile ilgili her şey: Hangi mutasyon daha tehlikeli?
İspanya kapılarını turistlere açıyor: Çin aşılarına da vize çıktı

Koronavirüs Haberleri