İspanya kapılarını turistlere açıyor: Çin aşılarına da vize çıktı

İspanya kapılarını turistlere açıyor: Çin aşılarına da vize çıktı

İspanya'da hükümetin aldığı yeni karar doğrultusunda aşı vurulmuş ve en az 14 gününü tamamlanmış turistler ülkeye serbestçe girebilecek. İspanyol yetkililer, Pfizer, AstraZeneca, Janssen, Moderna dışında Çin aşıları Sinopharm ve Sinovac-Coronavac da vize verdi.

İspanya'da aşı veya test zorunluluğu uygulamalarını bugünden itibaren gevşetiyor.

Resmi Gazete'de yer alan kararlar doğrultusunda Kovid-19 aşı sürecini, en az 14 gün önce tamamlanmış turistler ülkeye serbest giriş yapabilecek.

Kovid-19 aşılarında Pfizer, AstraZeneca, Janssen, Moderna dışında Çin aşıları Sinopharm ve Sinovac-Coronavac da geçerli olacak.

HIZLI ANTİJEN TESTLERİ DE İBRAZ EDİLECEK

Ayrıca Kovid-19'un farklı varyantlarının tespit edildiği Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika haricinde, AB dışında kalan tüm ülkelerin vatandaşları da ülkeye girişten 48 saat önce yapılmış ve negatif sonuçlu hızlı antijen testlerini ibraz edebilecek.

İspanya, 27 AB ülkesinin üzerinde anlaşmaya vardığı şekilde, bu ülke vatandaşlarını aşı olduğuna dair QR kodlarıyla veya negatif sonuçlu PCR ve antijen testleriyle ülkesine alacak.

İKAMET ZORUNLULUĞU ŞARTI

Deniz veya hava yoluyla İspanya'ya gelen tüm turistler, burada ikamet edecekleri yerleri ve bağlantı kurulabilecek telefon numaralarını da dolduracakları form (Spain Travel Health) ile ibraz etmek zorunda kalacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN