Moderna'dan yeni başvuru: Çocuklar için de vize istediler

Moderna'dan yeni başvuru: Çocuklar için de vize istediler

Moderna, Kovid-19 aşısının 12-17 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne başvuru yaptı. Moderna'nın başvurusu, Pfizer-BioNTech aşısının çocuklar için yaptığı başvurudan sonra geldi.

ABD'li ilaç firması Moderna, aşılarının 12-17 yaş arasındaki çocuklara da uygulanabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne acil kullanım başvurusunda bulundu.

Moderna CEO'su Stéphane Bancel "Kovid-19 aşımız için FDA'ya acil kullanım izni başvurusunda bulunduğumuzu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Halihazırda (Kanada'nın sağlık politikalarından sorumlu departmanı) Health Canada ve Avrupa İlaç Ajansı'na da başvuruda bulunduk. Kovid-19 salgınının sona erdirilmesine yardımcı olmaya kararlıyız" açıklaması yaptı.

Moderna, geçen ay 12-17 yaş arası 3732 çocukla gerçekleştirdiği Faz 2/3 klinik deney çalışmalarının sonucunda aşılarının yüzde yüz etkili olduğunun belirlendiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN