Prof. Dr. Uğur Şahin açıkladı: Normal hayata ne zaman dönülecek?

BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin normal hayata dönüşün aşıyla mümkün olduğunu ve herkesin aşılanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de herkesin aşılanmasının da muhtemelen 3-4 ay içinde gerçekleşeceğini aktardı.

BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Sabancı Üniversitesi'nin 2021 Mezuniyet Töreni'ne Onur Konuşmacıları olarak katıldı. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Leblebici'nin katılımı ile gerçekleşen törene video konferans ile katılan Şahin ve Türeci burada önemli mesajlar verdi.

Şahin, normal hayata dönüşle ilgili fikirlerini de açıklayarak gençlere bilim ve araştırmanın insanlık için nasıl fark yarattığını dünyaya gösterdiğini anlattılar.

'BUGÜNÜ UNUTMAYIN'

Birer bilim insanı olarak, eğitimleri ve on yılı aşkın araştırmaları sayesinde meslektaşları, uzmanlar ve güvenilir bilim insanları ile bir fark yaratmayı başardıklarını belirten Şahin, “Bugün başardıklarınız, geleceğinizi doğrudan etkileyecek. Bugünü asla unutmayın, çünkü bugün üç sebeple sizin için çok önemli bir gün" dedi.

'ARAŞTIRMANIN ODAK NOKTASI KANDER HASTALARINA ÖZEL İLAÇ'

Araştırmalarının odak noktasının kanser hastaları için hastaya özel ilaç geliştirmek olduğunu vurgulayan Şahin, geliştirdikleri teknolojinin yalnızca kanser hastaları için ilaç geliştirmede değil, tüm insanlığa faydalı olabilecek bir aşı geliştirmede de kullanılabileceğini fark ettiklerini dile getirdi. Yarattıkları etkinin boyutunun önemli olmadığını, tek bir kişiye bile yardım ettiklerinde de, geliştirdikleri aşının tüm insanlığa fayda sağlayarak normal hayata dönmemize vesile olduğunda da aynı oranda mutlu olduğunu belirten Şahin, aşılama süreçleri ve normale dönüş ile ilgili de paylaşımlarda bulundu.


Prof. Dr. Uğur Şahin

'TÜRKİYE'DE HERKESİN AŞILANMASI MUHTEMELEN 3-4 AYDA GERÇEKLEŞECEK'

Normal hayata dönüleceğinden emin olduğunu belirten Şahin "Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye'de de gerçekleşecek. Böylece hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatış oranlarını azaltabileceğiz ve normal hayatımıza devam edeceğiz. Pandeminin bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız çok önemli, bunlardan biri de bilim ve işbirliğinin ne denli büyük bir fark yaratabileceği oldu. Dolayısıyla, geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak işbirliğine daima açık olmalıyız" dedi.


Dr. Özlem Türeci

'CESARET, TEVAZU, SEBAT ETMEK'

Dr. Özlem Türeci de konuşmasında, Uğur Şahin'le beraber çıktıkları yolculuk boyunca sonuçlarını ve neticelerini kestiremedikleri pek çok karar almak zorunda kaldıklarını dile getirerek bu yolda kendilerine üç erdemin yol gösterdiğini vurguladı: "Cesaret, Tevazu, Sebat etmek."

Sabancı Üniversitesi mezunlarına yaptıkları her şeyde cesaret ve tevazu ile hareket etmeyi öneren Türeci, başarısızlıktan korkmamalarını gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Potansiyelinizi ve size has özel güçlerinizi açığa çıkarmak için hiç durmadan gayret etmeniz gerekli. Yirmi kere başarısız olup, yirmi birinci denemede başarıya ulaşabilirsiniz. Evet, bu Uğur ile hayatımızda hep tekrar eden bir tema oldu. Kariyerimin başında, büyük başarılar elde etmek istiyorsam, yalnızca başarıyla değil, başarısızlıkla."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Aşı çalışmalarına yönelik önemli açıklama: Varyantlar için 100 günde yeni bir aşı geliştirilebilir
Uğur Şahin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim? İşte biyografisi

Koronavirüs Haberleri