MSB: Subay ve astsubay alımı ilanına 4 günde 54 bin 957 aday başvuru yaptı

Milli Savunma Bakanlığı, şehit astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının yer aldığı broşürle duyurusu yapılan subay ve astsubay alımı için yaklaşık 50 bin kişinin başvuru yaptığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 17 Kasım 2016 tarihinde duyurulan dış kaynaktan bin 122 subay ve 3 bin 47 astsubay alımı ilanına 4 günde 54 bin 957 aday başvurduğunu açıkladı. Bugüne kadar gerçekleşen toplam 54 bin 947 başvurunun, 13 bin 215’inin subaylık, 41 bin 742’sinin ise astsubaylık için yapıldığı ifade edildi.

Özel Harekatçı alımı için verilen ilanda darbeci general Semih Terziyi'yi öldürürek 15 Temmuz darbe girşiminin seyrini değiştiren astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı da kullanılmıştı. Özel Harekatçı alımı için yapılan başvurular da rekor kırmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Darbeci Atmaca, Halisdemir'e son nefesinde 2 kurşun sıkmış
Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili iddianame kabul edildi
Şehit Ömer Halisdemir iddianamesi kabul edildi

Güncel Haberleri