PKK'nın kurduğu SDM'den Esad açıklaması: Güçlerimizi birleştirmeye hazırlanıyoruz

Omurgasını terör örgütü PKK'nın oluşturduğu SDG'nin siyasi uzantısı SDM Başkanı İlham Ehmed, "Esad rejimiyle güçlerimizi birleştirmeye hazırlanıyoruz ama önce Suriye ordusunun yeniden yapılandırılması lazım" dedi.

Terör örgütü PKK'nın ana unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi uzantısı Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın güçlerine katılmaya hazır olduklarını, ama bunun olabilmesi için önce Suriye ordusunun yeniden yapılandırılmasını istediklerini söyledi.

"GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMEYE HAZIRLANIYORUZ"

"Esad'la güçlerimizi birleştirmeye hazırlanıyoruz, ama Suriye ordusunun değişmesi, yeniden yapılanması lazım. Suriye rejimiyle kendi bölgelerimizi nasıl yöneteceğimiz konusunda anlaşırsak, ondan sonra, evet, Suriye ordusuna katılmaya hazırız" diyen Ehmed, bunun 'bir saat içinde hallolacak bir mesele olmadığını, önce Şam'la görüşmeler yapmaları gerektiğini' dile getirdi.

"Bugüne dek olan, Savunma Bakanlığı'nın bize suçlular gibi hitap ettiği açıklama yayımlamasından ibaret" eleştirisini getiren Ehmed, "Dolayısıyla SDG 'hayır' dedi. Birlikte oturup, biz kaçak mışız da yeniden katılıyor muşuz gibi değil de, birbirimize nasıl entegre olacağımızı görüşüp uzlaşmamız lazım" vurgusu yaptı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Beşşar Esad: Avrupa'nın sığınmacı istemeyip Suriye'de terörü desteklemesi ikiyüzlülük
Suriye Devlet Başkanı Esad: Türkiye'den düşman yaratmak istemiyorum
Milli Savunma Bakanlığı: 18 rejim unsuru teslim edildi

Dünya Haberleri