Artan grip vakalarına Adana'dan doğal çözüm! 'Grip macunu' çıkardı

Tüm Türkiye'de son aylarda artan ve okulların kapanmasına bile sebep olan grip vakalarına çözüm için Adanalı bir aktar macun üretti. Macunda, 'çörek otu, zencefil, zerdaçal, karabiber, harnup tozu ve bal' bulunuyor.

2020 yılında koronavirüs sebebi ile hayatımıza giren ve artık kullanımının azalmasıyla birlikte de grip vakalarının arttığı bu günlerde bu nedenle Türkiye'de bazı illerde okullar tatil edildi.

Vatandaşlar ise grip salgınının olduğu bu günlerde doğal çözümler aramaya başladı. Adana'da bir aktar ise bu konuya doğal yollarla çözüm bulmaya çalıştı. Aktar Halit Asrağ gribin etkisini azaltan boğaz ağrısını gideren, nefes açan doğal ilaç yaparak gribe karşı çözüm üretti. Asrağ’, çörekotu, zencefil, zerdaçal, karabiber, harnup tozu ve bal ile yaptığı ve adına “grip macunu” dediği doğal ilacı önce kendisi ve ailesine kullandırıp daha sonrada satışa çıkardı.

"GÜNDE 200 TANE SATIYORUZ"

Yaptıkları doğal grip macununu sattıklarını ve müşterilerinin de çok memnun kaldığını belirten aktar Halit Asrağ, "Karışımı önce kendimizi için yaptım. Baktım etkili oluyor dükkanıma da koyarak satmaya başladım. Bu karışım grip, bronşit ve öksürüğe çok iyi geliyor. Biz bu işin içindeyiz, zaten hazırladığımız karışımı kendimiz de kullanıyoruz. Bu karışımı yediğiniz zaman boğazınızda bir rahatlama olur ve nefesinizi açar. Artık insanlar bitkiye yöneliyor. Günde 100-200 adet arası satıyoruz, bu ürünü alan tekrar gelip alıyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Uzman isim tek tek sıraladı: İşte grip düşmanı gıdalar
Bu kadar c vitamini limonda bile yok! Bu çayı içene grip işlemiyor: Çay sevmeyen bile bu tariften demlik demlik içecek
Prof. Dr. Saraçoğlu'ndan bedava kür tarifi! Doğada yetişen bu otla mucizelere imza atacaksınız: Gripten kurtulmanın tek yolu

Sağlık Haberleri