Bu kadar c vitamini limonda bile yok! Bu çayı içene grip işlemiyor: Çay sevmeyen bile bu tariften demlik demlik içecek

Bu kadar c vitamini limonda bile yok! Bu çayı içene grip işlemiyor: Çay sevmeyen bile bu tariften demlik demlik içecek

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte son günlerde etrafımızda ve hastanelerde grip ve soğuk algınlığı vakalarının arttığını görüyoruz. Uzmanların virüs ve hastalıklara karşı mutlaka içilmesi gereken o çayı tavsiye etmesi ile birlikte herkes şuan internette o çayın tarifini arar oldu.

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde, birçoğumuz uzmanların tavsiye ettiği hem soğuk havalarda içimizi ısıtacak hem de bakterilere ve virüslere karşı direncimizi artıracak bitki çaylarının tariflerini araştırmaya başladık. C vitamini deposu olan kuşburnu, yalnızca metabolizma için vazgeçilmez bir bitki değildir. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı da vücudunuzu korur. İçerisinde bulunan meyve asitlerinin kabızlığa iyi gelmesi sebebiyle oldukça etkilidir. Ayrıca, solunum sistemi için çok faydalı olan ve astıma da iyi gelen kuşburnu, rahatlıkla tercih edeceğiniz bir bitki çayı olacaktır.

what-are-rose-hips-jpg.webp

BU KADAR C VİTAMİNİ LİMONDA BİLE YOK! BU ÇAYI İÇENE GRİP İŞLEMİYOR: ÇAY SEVMEYEN BİLE BU TARİFTEN DEMLİK DEMLİK İÇECEK

Kuşburnunun faydaları, hayal ettiğinizin çok ötesine geçiyor. C vitamini ve fenoller, likopen ve ellagik asit gibi biyoaktif bileşikler açısından zengindirler. Kuşburnunun özellikle C vitamini açısından zengin olduğu bulunmuştur; posanın bir çay kaşığı yaklaşık 60 mg C vitamini sağlar, bu da portakalın iki katı, limonun ise 60 katıdır. C vitamininin sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekleme konusundaki iyi bilinen yeteneği göz önüne alındığında, kuşburnu öksürük ve soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olan şey olabilir. Bilim adamları ayrıca, kuşburnunun sağladığı anti-inflamatuar faydalarda önemli bir rol oynadığı düşünülen GOPO adı verilen posa içinde bir bileşik tanımladılar. Bu unsurlar bir araya geldiğinde, bilimsel çevrelerde mütevazi kuşburnuna olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Kuşburnu ayrıca mide spazmları, mide asidi eksikliği gibi mide rahatsızlıklarında, mide tahrişini ve ülseri önlemede ve bağırsak hastalıklarında "mide toniği" olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ishal, kabızlık, safra taşları, safra kesesi rahatsızlıkları, alt idrar yolları ve böbrek rahatsızlıkları, sıvı tutulması (damla veya ödem), gut, sırt ve bacak ağrısı (siyatik), diyabet, yüksek kolesterol, kilo kaybı, yüksek tansiyon için de kullanılırlar.
rose-hips-tea-with-berries.jpg

KUŞBURNU ÇAYI TARİFİ

Her ne kadar marketlerde hazır kuşburnu çayı satılsa da, kuşburnunun sağlık için inanılmaz faydalarından yararlanmanız için biz gerçek meyvesini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. İlk olarak kuşburnunu yıkayıp ardından bir su bardağı suya 2 tatlı kaşığı ekleyerek yaklaşık 15 dakika kaynatmaları gerektiğini söyleyebiliriz. Kaynayan kuşburnu çayını kaynadıktan sonra altı kapalı olarak demlendirebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN