Ayrıldığı erkek tarafından taciz ve işkenceye maruz bırakılan kadın: Ben öldükten sonra bu adama ceza vermeyin

Türkiye'de bir türlü 'önüne geçilemeyen' kadın cinayetlerine günbegün yenileri eklenirken, mahkemelik olduğu erkeğin taciz ve işkencesine maruz kalan Fide Uyarlar ilk duruşma öncesi yetkililere seslendi. Psikolojisinin bozulduğunu ve 4 aydır uyuyamadığını ifade eden kadın, zanlının en ağır cezayı almasını isteyerek, "Ben öldükten sonra bu adama ceza vermeyin" dedi.

Adana’da yaşayan Fide Uyarlar iddiaya göre, evinin bahçesinde köpeğini gezdirirken Gökhan K. ile tanışıp arkadaş oldu. Tanışmalarından bir ay sonra evlilik teklifi eden Gökhan K. reddedilince genç kadını sürekli rahatsız ederek işkence yaptı.

Genç kadın asansörde bile Gökhan K.'nın tacizine, işkencesine maruz kaldı. Zanlı Gökhan K., Fide Uyarlar'ın yan tarafındaki dairenin sahibi ile görüşüp onun yerine taşınmak için mücadele etti. Son olarak da zanlı, kadının evine balkondan girerek kadını yine alıkoymuş, genç kadının şikayeti üzerine gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilen zanlı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından, “Konut dokunulmazlığının ihlali, alıkoyma, taciz, tehdit ve darptan” tutuklanmıştı.

"4 AYDIR PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORUM"

Yarın taciz, alıkoyma ve darp etmekten ilk duruşma yapılacak. Uyarlar duruşma öncesi 4 aydır uyuyamadığını belirterek, “Üstünden 4 ay geçti. Ben 4 aydır psikolojik tedavi görüyorum. Hiçbir şekilde uyuyamıyorum. Çünkü uyuduğum zaman olayı tekrar yaşıyorum. Evin içinde o geziyormuş gibi, beni dövüyormuş gibi oluyor. Ben bütün bunları tekrar yaşıyorum” diye konuştu.

"BEN ÖLDÜKTEN SONRA, HAKKIMI SAVUNMAYIN"

Genç kadın, tacize uğrayan, darp edilen bütün kadınlar için sanığın en ağır ceza almasını istediğini belirterek şöyle devam etti:

Ben ölmeden en ağır cezayı almasını istiyorum. Ben öldükten sonra, hakkımı savunmayın. Ben ölmeden bu cezayı alsın. Çünkü bu sanık cezaevinden çıkarsa beni öldürecek. Çünkü ‘benim kaybedecek bir şeyim kalmadı seni öldüreceğim' diyor. Benim sadece suçum onu istemiyorum demek. Yakınları beni alıp şikayetimden vazgeçmemi istiyorlar. Ama ben sonuna kadar şikayetçiyim. En ağır cezayı alsın.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Yurtta şüpheli ölüm: Terastan düşerek demir korkuluklara saplandı

Şehir Haberleri Haberleri