Kırkpınar, Sekmen'in sözleri hakkında konuştu

AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a hakaret etmişti. Kırkpınar, Sekmen'in mahkemeye verdiği savunma hakkında bir açıklama yaptı.

ORHAN BAKIRCI / ERZURUM

AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın konuk olarak katıldığı programa telefonla bağlanarak Kırkpınar'a hakaret etmişti.

Olayın ardından kendisini savunan Sekmen, KARAR'a konuşarak, "O küfür değil, yöresel bir söz" demişti.

İYİ Parti Erzurum İl başkanı Melih Kırkpınar, AK Partili Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen'in mahkemeye verdiği savunma ile ilgili açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada Kırkpınar, şu ifadeleri kullandı:

"HAYRETLER İÇİNDE KALDIM"

"Şahsın savunmasını okurken hayretler içinde kaldım. Şöhret ve saygınlığından bahsediyor kendisi. Bunanla kalmayıp, kullandığı terbiye dışı kelimenin yöresel bir söz olduğunu söyleyip torununa sarfettiğini de ekliyor.

Kadim şehrimizin kadirşinas insanlarının lügatinde böyle sinkaflı kelimeler yoktur. Bu cümle ile şehrimizin insanlarını zan altında bırakıyor. Düşünün bir belediye başkanı, yönettiği şehrin insanına bu kelimeyi yakıştırıyor. Bizim yöremizde o kelimeyi kullanan biri varsa o da kendisidir.

Girmiş olduğu ruh hali herkesi kendi gibi sanmasıyla açıklanacak bir durum olsa gerek. Bir diğer husus ve daha vahim olanı da kelimeyi torununa söylediğini savunmasında iddia etmesi.

Yüce Türk yargısı ve tüm kamuoyu olayın öyle olmadığını gayet iyi biliyor. Beyefendi nasıl bir ruh halinde ise küçücük bir çocuğu bu işe alet etmesidir. Dünyanın hiçbir yerinde bir çocuğa o tip kelime sarf edilmesi ahlaki karşılanmaz.

Biz çocukları ve kadınları baş üstü etmiş ve en üst seviyede değer vermiş bir toplumuz. Kendisi nasıl bir akıl tutulması yaşıyorsa, özür dilemek yerine daha büyük kabahatler işlemekte.

Mahkeme sürecinde olan bu konuyla ilgili söyleyeceğim tek şey, Yüce Türk yargısının gereğini yapacağıdır. Her ne kadar baskı altına alınmaya çalışılsa da, adalet mekanizması bağımsız ve tarafsız olma mücadelesini sürdürüyor. Buradan yurttaşlarımıza sesleniyorum.

Tamamen şahsi his ve duygulardan uzak bir şekilde olayı takip ediyor ve gerekli cezanın verileceğine olan inancımı koruyorum.”

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

AK Partili Sekmen, İYİ Partili Kırkpınar'a küfür etmişti! Cezası belli oldu
İYİ Partili Kırkpınar muhtarları dinledi: Erzurum yıllardır hak ettiği değeri görmedi

Şehir Haberleri Haberleri