İYİ Parti İl Başkanı'na hakaret eden Erzurum Belediye Başkanı'ndan ilginç savunma

İYİ Parti İl Başkanı'na hakaret eden Erzurum Belediye Başkanı'ndan ilginç savunma

AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın konuk olarak katıldığı programa telefonla bağlanarak Kırkpınar'a hakaret etmişti. Olayın ardından kendisini savunan Sekmen ifadesinde "O küfür değil, yöresel bir söz" dedi.

YEŞİM GÖKÇE

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen canlı yayında İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a 'p.....k' diyerek hakaret etmişti. Kırkpınar'ın şikayetinin ardından Sekmen ifade verdi. Sekmen kendisini "O küfür değil, yöresel bir söz" diyerek savundu.

İYİ PARTİLİ BAŞKANA CANLI YAYINDA KÜFÜR

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar geçtiğimiz sene eylül ayında konuk olarak Erzurum yerel kanalı ERK Haber'e katılmıştı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de programa telefonla bağlanmıştı. Programda Kırkpınar'ın eleştirilerinin ardından Sekmen Kırkpınar'a, 'p.....k' diyerek hakaret etmiş ve telefonu kapatmıştı.

"YÖRESEL BİR SÖZ"

Yaşanan olayın ardından Kırkpınar, Sekmen'den şikayetçi oldu. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine soruşturma başlattı. Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Sekmen ifade verdi.

Sekmen ifadesinde "Kırkpınar telefonda bana 'Siz bu şehrin dününde geçmişinde yoktunuz, yarınında da olmayacaksınız. Siz alışmışsınız el bağlamaya. Sizin Kartal'dan nasıl geldiğinizi biliyoruz' dedi. Şahsın şöhret ve saygınlığımı hedef alan sözleri üzerine kendisine 'Kartal'dan nasıl geldim?' diye sordum. Evde yanımda eşim ve torunum vardı. Ben sinirlenince eşim torunuma telefonu elimden almasını söyledi. Sinirlendiğim için ağzımdan torunuma yönelik bir söz çıkmış olabilir. 'P....k' kelimesi bizim yöresel olarak kullandığımız dil alışkanlığı ile söylenen bir söz. Böyle bir söz söylemişsem bunu torunuma yönelik söylemişimdir." dedi.

CEZA MAHKEMESİ HAKARETİ 'BASİT YARGILAMA' OLARAK GÖRDÜ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede gösterilen suçun kanundaki cezasının üst sınırına göre davanın 'basit yargılama usulüne göre' görülmesine karar verildi.

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TORUNUNA BÖYLE Mİ DER?'

İYİ Partili Kırkpınar'ın avukatı Yakup Çağrı Arısoy davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arısoy, Sekmen'in 'Sinirlendiğim için ağzımdan torunuma yönelik bir söz çıkmış olabilir' sözüne karşılık olarak "Bir büyükşehir belediye başkanı torununa böyle mi der?" ifadelerini kullandı.

Arısoy, "Sekmen, 'Küfür değil, yöresel bir söz söyledim' diyerek Erzurumluları da kötülüyor. Kendisine bu davanın dışında 1 milyon lira maddi tazminat davası da açtık. Yargılamanın neticesinde çıkacak olan sonucu bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN