Son dakika: ABD ile Türkiye arasında tutuklu gerginliği...

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.T'nin tutuklanmasının ardından ABD Büyükelçiliği bir açıklama yapmıştı. Yanıt akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu'ndan geldi: Tutuklanan Metin T diplomatik lstede yok. Zanlı ABD konsolosluğunun kayıtlı personeli değil. Müftüoğlu, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin New York'taki temsilcisinin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e gönderdiği mektubun ise Türkiye açısından hiçbir değeri veya geçerliliğinin bulunmadığını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin T’nin Başkonsolosluğun resmi personeli olmadığını ifade etti.

Sözcü Müftüoğlu, ABD Büyükelçiliğinin tutuklama üzerine yaptığı açıklamada Topuz’un ABD İstanbul Başkonsolosluğu “yerel çalışanı” olduğunun kaydedildiğini söyledi.

Sözcü Müftüoğlu, tutuklanan Topuz’un ABD Konsolosluğu’nun resmi listesinde kayıtlı personeli ve herhangi bir diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi olmadığını bildirdi.

17-25 Aralık öncesi FETÖ şüphelisi polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.T’nin tutuklanmasının ardından ABD elçiliği bir açıklama yapmıştı.

O MEKTUBUN BİR DEĞERİ YOKTUR

Müftüoğlu, konuya ilişkin bir soruya verdiği yazılı yanıtta,  Rum yönetiminin New York'taki temsilcisinin, BM Genel Sekreterine 3 Ekim'de  gönderdiği mektubun, "S/2017/831" simgesiyle BM Güvenlik Konseyi belgesi olarak  yayımlandığını belirtti.

Büyükelçi Müftüoğlu şöyle devam etti:

"Söz konusu yönetime ilişkin tutumumuz ve bu yönetimi tanımadığımız  bilinmektedir. Bu itibarla, anılan mektubun ülkemiz açısından hiçbir değeri veya  geçerliliği bulunmamaktadır. Mektupta yer alan asılsız iddiaların da bu çerçevede  dikkate dahi alınması söz konusu olmayacaktır. Mektupta Ada'yla ilgili olarak  dile getirilen görüşlere ise Rum yönetiminin gerçek ve tek muhatabı olan Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) makamlarınca gerekli yanıt verilecektir."


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Washington rahatsız
ABD'den konsolosluk çalışanının tutuklanmasına açıklama
Son dakika haberi... ABD Başkonsolosluğu'nda irtibat görevlisi FETÖ'den tutuklandı

Güncel Haberleri