Washington rahatsız

Washington rahatsız

ABD Başkonsolosluğu irtibat görevlisi M.T.’nin ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanmasından sonra Elçilikten açıklama geldi. ABD Ankara Büyükelçiliği “Amerikan hükümeti, rahatsızlık duymaktadır” dedi.

ABD Ankara Büyükelçiliği’den, İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi M.T.’nin FETÖ soruşturması kapsamında ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanmasından sonra açıklama geldi. ABD Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki resmi hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Amerikan hükümeti, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır. Biz bu iddiaların tamamen temelsiz olduğuna inanmaktayız. ABD, Amerikan hükümeti çalışanları ve Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarının Türk anayasası ve uluslararası yasalarla uyumlu şekilde yasal sürece tabi tutulmalarını sağlamak için Türk hükümetiyle çalışmaya devam edecektir.” Açılamada “Çalışanlarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır” ifadeleri de kullanıldı. Öteyandan soruşturma savcısı tutuklama gerekçesinde, M.T’nin beyanlarından ve yapılan tespitler sonunda Pensilvanya’da bulunan örgüt lideri Fetullah Gülen ile FETÖ’cülerin irtibatlarını sağladığını öne sürüldü.

KONSOLOSLUĞUN KAYITLI PERSONELİ DEĞİL

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin T.’nin tutuklanmasının ardından ABD Büyükelçiliği bir açıklama yapmıştı. Yanıt akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışileri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, “ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin M.T. isimli vatandaşımızın tutuklanması üzerine bir açıklama yayımladığını görüyoruz. Açıklamada, M.T.’nin ABD İstanbul Başkonsolosluğu ‘yerel çalışanı’ olduğu iddia edilmektedir. 25 Eylül 2017 tarihinde terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan sözkonusu kişi ABD Konsolosluğu’nun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi de değildir.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN