Son dakika! AK Parti'de kongre kararı sonrası dolar fırladı - Dolar ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki kritik görüşmenin ardından AK Parti’de olağanüstü kongrenin gündeme gelmesiyle dolar fırladı. Dolar 2.95'i zorluyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşmenin ardından AK Parti’de olağanüstü kongrenin gündeme geldi. 

Başbakan Davutoğlu'nun yarın MYK sonrası yapacağı açıklamada kongreye gideceği öğrenilmesinin ardından dolar bir anda yükselişe geçti. 

Karar öncesinde bankalararası piyasalarda günü 2,88 seviyesinin üzerinde son beş ayın en yüksek seviyesinde kapatan dolar, karar sonrasında uluslararası piyasalar saniyeler içinde fırladı ve 2,97 seviyelerini bile gördü.

Kur saniyeler içinde 2,9761'e kadar çıktıktan sonra 2,93 seviyelerine geriledi.

MarketWatch sitesinin dolar/TL göstergesine göre kur gece 22.00 sıralarında uluslararası piyasalarda 2,93 seviyesinin hemen altında işlem görüyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Erdoğan ve Davutoğlu’nun görüşme programı açıklandı
Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti'de kongre kararına ilk yorum
AK Parti kongreye gidiyor: Başbakan Davutoğlu aday olmayacak

Ekonomi Haberleri