AK Parti kongreye gidiyor: Başbakan Davutoğlu aday olmayacak

AK Parti kongreye gidiyor: Başbakan Davutoğlu aday olmayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarınki AK Parti MYK toplantısının ardından kongre kararını açıklayacağı öğrenildi. Başbakan'ın kongrede aday olmayacağı öğrenildi.

KARAR ÖZEL / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Beştepe'deki kritik görüşmesinin ardından kulislere yansıyan bilgilere göre, Davutoğlu AK Parti'yi kongreye götürme kararı aldı. Başbakan'ın kongrede aday olmayacağı öğrenildi. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu yarın saat 11'de AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyecek.

KONGRE MAYIS AYI İÇİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları haftalık olağan görüşmenin sona erdiğini ve açıklama yapılmayacağını belirtti. 

Görüşmenin ardından partinin, Mayıs sonu gibi olağanüstü kongreye gitme kararı alındığı öğrenildi. Ancak kesin tarih yarın yapılacak MYK toplantısında belirlenecek.  Başbakan Davutoğlu'nun olağanüstü kongrede aday olmayacağı öğrenildi. AK Parti'nin Ramazan'dan önce mayıs ayı içinde muhtemeln 29 Mayıs'ta kongreye gidebileceği iddia edildi. 

DAHA ÖNCE NELER YAŞANMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MKYK’da yaşanan gelişmelerin ardından dün parti grubunda “Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim. Ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam” demişti.

ZARAR VERECEK TEK KELİME ETMEDİM

Davutoğlu saat 15.00’te başlayan toplantının açılışında, “Cuma günü MKYK’da konuşulanları burada tartışmak istemiyorum. Ama şunu bilin ki hiçbir ortamda, hiçbir platformda, partime ve Cumhurbaşkanımıza zarar verecek tek kelime etmem, etmedim de” dedi. Davutoğlu, ardından tartışma konusu yapılan 15 il ve ilçe başkanının görevden alınmasının gerekçelerini Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın anlatmasını istedi. Ataş, görevden alma nedenleri konusunda MYK’ya bilgi verdi.

Bu toplantının hemen ardından Davutoğlu’nun MYK’da ‘Cumhurbaşkanı’yla perşembe günü görüşeceğim, kararımı o zaman vereceğim” dediği iddia edildi. MYK kaynakları, bugün Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında Beştepe’de yapılan olağan görüşmenin iki siyasetçinin ilişkisinin bundan sonraki seyri açısından belirleyici olacağı yorumunu yapmışlardı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN