Davutoğlu: Her makamı elimin tersiyle iterim

Davutoğlu: Her makamı elimin tersiyle iterim

“Herkes kendi imtihanını verecek” diyen Başbakan Davutoğlu, “Bugün imtihan günüdür. Her makamı elimin tersiyle iterim ama bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında “Bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Bugün herkes imtihandadır. Herkes kendi imtihanını verecek” dedi. AK Parti iradesini engelleme çalışmaları olduğunu savunarak, “AK Parti; hiçbir tartışmaya, hiçbir hesaba, makama kurban edilmeksizin korunacak en kıymetli hareketimizdir”diye konuştu.

FİTNE HİZMETKARLARI

Artan terör olaylarına değinen Davutoğlu; “adları, ideolojileri farklı görünse de terör örgütlerinin aynı amaca hizmet ettiğini işaret ederek, “Paravan örgütler bu çatışmanın tarafı haline getirilerek bu sürece taşeronluk yapıyor. Bu yüzden bölgenin tek istikrar adası olan Türkiye’yi hedef alıyor”dedi.

SANAL ŞARLATANLAR

AK Parti’ye bazı odakların saldırılarına da yanıt veren Davutoğlu, “Bizim Türkiye sevdamız onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz ve karaktersiz saldırılarından zerre etkilenmez. Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatanların Türkiye’ye ameliyat yapmasına da müsaade etmeyecektir. Maskeli tetikçilerin, siyaseti ayak oyunu zannedenlerin, her türlü fitne fesadından bugün de bizleri Rabb’imiz korusun. Bizler küresel odakların ameliyat girişimlerine pabuç bırakmadık. Küresel güçlerin çakma yerli versiyonlarına da asla bırakmayız”diye konuştu.

ASLA ZARAR VERMEM

Davutoğlu, son MKYK ardından kendisine yönelik eleştirilere de sert cevap verdi: “Ülkemize, milletimize, değerlerimize ihanet etmeyeceğiz; edenlere de izin vermeyeceğiz. Umudunu AK Parti’ye bağlayan milyonlar da merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım. Bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu AK hareketin zarar görmesine asla izin vermem.”

HERKES İMTİHANDADIR

“Bugün herkes imtihandadır. Herkes kendi imtihanını verecek” diyen Davutoğlu şöyle devam etti: “Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Şu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar. Gerisi ne yazarsa yazsın. Allah’tan korkalım. Başka hiçbir şeyden korkmayalım. Allah bizi bu millete mahçup etmesin” 

TERÖRÜ DESTEKLEYENE DOKUNULACAK

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu’nda yaşanan kavgaları eleştiren Davutoğlu, “Şundan hiç şüpheniz olmasın Diyarbakır Ulu Camii’nin kardeşi Bursa Ulu Camii’ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese mutlaka dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar” dedi.

SİYASAL ŞİZOFRENİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylemlerindeki tutarsızlık parti tabanını bile rahatsız eder hale gelmiş durumda. Kılıçdaroğlu, toplumu korkutuyor; ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Karşı karşıya kaldığımız şeyin adı çok nettir. Bu kadar tutarsızlığın adı ancak siyasal şizofrenidir. Hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN