AK Parti’de son MKYK ile başlayan kriz genel başkan seçimli olağanüstü kongre kararı ile sonuçlandı

AK Parti’de son MKYK ile başlayan kriz genel başkan seçimli olağanüstü kongre kararı ile sonuçlandı

Başbakan Davutoğlu, krizi görüşmek için dün akşam Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Beştepe’de yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından Çankaya Köşkü’ne geçen Davutoğlu burada danışmanları ile kısa süren bir toplantı yaptı. Kongre Mayıs ayı bitmeden yapılacak, Başbakan Davutoğlu genel başkanlığa aday olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında dün akşam Beştepe’de 1 saat 40 dakika süren görüşmeden ayrılık kararı çıktı. İki lider AK Parti’deki sorunların aşılması için bu ayın içinde kongre yapılmasına karar verdi. Erdoğan’ın isteği ile Davutoğlu kongrede aday olmayacak.

Pazartesi günü AK Parti MKYK toplantısında Genel Başkan’ın teşkilatlarla ilgili yetkilerinin geri alınmasından sonra yaşanan sorunlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrılık kararı ile sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun Beştepe’deki görüşmesinden kongre kararı çıktı. Erdoğan’ın isteği üzerine Davutoğlu Mayıs ayı içinde yapılacak kongrede aday olmayacak.

1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

Her hafta perşembe günleri yapılan Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi bu hafta gerekçe gösterilmeden çarşamba gününe alındı. Yaklaşık bir saat gecikmeli başlayan ve 1 saat 40 dakika süren görüşme sonrası Davutoğlu, Başbakanlıkta kurmaylarıyla bir araya geldi. İlk açıklama Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapıldı. Açıklamada “Olağan görüşme sona erdi” ifadesine yer verildi.

KRİZ KONGREYLE ÇÖZÜLECEK

Türkiye’nin kilitlendiği görüşmeden sonra kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, partide son günlerde gün yüzüne çıkan görüş ayrılıklarını ele aldı. Görüşmede sorunların aşılması için olağanüstü kongre yapılması kararlaştırıldı. Başbakan Davutoğlu, Erdoğan’ın isteği ile bu ay yapılacak olağanüstü kongrede AK Parti Genel Başkanlığı’na aday olmayacak.

KIRILMA MKYK’DA OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında olduğu iddia edilen görüş ayrılıkları 2 Mayıs Pazartesi günü yapılan MKYK toplantısında zirveye ulaştı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde MKYK’nın teşkilatlarla ilgili yetkisini kullanıyordu. 51 kişilik MKYK’nin 48 üyesi bu yetkinin yeniden MKYK’ya devredilmesi için imza topladı ve pazartesi günkü toplantıda oy çokluğuyla yetki tekrar MKYK’ya devredildi.

Davutoğlu’nun bu yetkilerinin alınması parti içinde tartışmalara neden olurken, muhalefete de siyasi polemik malzemesi oldu. MKYK kararından rahatsız olduğu belirtilen Davutoğlu, salı günkü grup toplantısını 26 dakika ile sınırladı ve konuşmasında ayrılık sinyali verdi. Dün akşam gerçekleştirilen öne çekilmiş toplantıda da Erdoğan’ın talebi ile Mayıs ayında yapılacak kongrede aday olmama kararı aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN