Son dakika! Gözler dolarda ama sınırı euro aştı! Euro kuru 8 TL'yi geçti

Son dakika haberi... Gözler dolarda ama sınırı euro aştı, euro kuru hafta açılışında yaşadığı yüzde 0.3'lük artış sonrasında 8 TL sınırını geçti. Dolar kuru ise yatay seyre yakın bir şekilde ilerliyor.

Euro kuru 8 TL sınırını aştı, haftanın ilk işlem gününde euro kurunun yükselişi devam etti.

Geçen hafta yakaladığı yukarı yönlü ivme 8 TL sınırını aşacağının sinyallerini veren euro kuru, gün içerisinde yakaladığı yüzde 0.3'lük artışla birlikte bu seviyeyi aşmayı başardı.

EURO VE DOLARDA SON DURUM NE?

Sabah saatlerinde 8.01 TL'ye yükselen euro, bugün 8 TL'nin üzerinde işlem görmeyi sürdürüyor.

Euro kurunun yukarı yönlü seyrinin aksine dolar kuru ise uzun süredir yatay seyre yakın bir konumda ilerliyor. 6.84-6.85 bandında yer alan dolar hafta açılışında da bu seviyede bulunuyor.

PİYASALAR FED'E ODAKLANDI

Küresel piyasalar, yeni haftada ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Çarşamba günü açıklayacağı kararlara odaklandı.

Analistler, bu haftanın gündeminde yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Çarşamba günü açıklayacağı 2020'nin üçüncü Enflasyon Raporu, yurt dışında ise Fed'in faiz kararının yanı sıra, Perşembe ABD'de ve Cuma günü Avro Bölgesinde büyüme verilerinin öne çıktığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri