Asıl Musk Twitter'ı trollüyor

Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk’ın ardından ‘Sahte hesaplar şirketin belirttiğinden çok daha fazla’ diyerek anlaşmanın gözden geçirileceğini duyurdu. Musk, bot hesapların Twitter’ın iddia ettiği sayıdan dört kat daha fazla olabileceğini söyledi. Bu ifadelere yanıt veren CEO’su Parag Agrawal, her gün yarım milyondan fazla spam hesabını askıya aldıklarını kaydetti. Kriz nedeniyle hisseler gerilerken Musk'ın tutumu 'Fiyat düşürmeye çalışıyor' yorumuna neden oldu

ABD’li milyarder Elon Musk, sahte hesapların Twitter’ın iddia ettiği sayıdan dört kattan fazla olabileceğini vurguladı. Twitter CEO’su Agrawal’in her gün yarım milyondan fazla sahte hesabı askıya aldıkları açıklamasına ise ‘dışkı’ emojisiyle cevap verdi. Kriz yüzünden hisseler 54.2 dolardan 38 dolara kadar gerilerken, Musk’ın şirketi ucuz kapatmaya çalıştığı belirtiliyor.

Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklif veren ABD’li milyarder Elon Musk’ın 13 Mayıs’ta “anlaşma askıya alındı” açıklamasıyla duyurduğu kriz büyüyor. Musk, Twitter kurucularından Jack Dorsey’le “Twitter algoritması manipüle ediyor” tartışması sonrası bu kez Twitter CEO’su Parag Agrawal’ın “sahte hesaplar” ile ilgili açıklamasına “dışkı emojisi” ile yanıt verdi.

Musk’ın Twitter’da mevcut sahte hesapların dört kat daha fazla olduğunu ve bu nedenle şirketle anlaşmanın gözden geçirileceğini duyurmasının ardından, Agrawal, şirketin spam hesaplarla mücadele kabiliyetinin “iyi olduğunu” savundu. Her gün yarım milyondan fazla spam hesabını askıya aldıklarını ve her hafta şüpheli milyonlarca hesabı kilitlediklerini kaydetti. Spam hesapların sofistike ve yakalanması zor olduğuna işaret eden Agrawal, bununla mücadelenin “inanılmaz dinamik” olduğunu belirtti. Musk’ın satışta fiyatı düşürmek için Twitter’daki sahte hesaplardan sık sık bahsettiği belirtiliyor.

Bloomberg kanalının aktardığına göre, Elon Musk, Miami’de basına kapalı bir etkinlikte yaptığı konuşmada Twitter satışında yeni bir fiyat pazarlığının mümkün olduğunu söyledi.

Twitter yönetim kurulu satın alma teklifini geçen ay onayladı, ancak anlaşmanın aylarca tamamlanması beklenmiyor. CEO Agrawal ise her türlü senaryoya hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. Musk, 13 Mayıs’ta sosyal medya şirketi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının, “spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle” geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.

Twitter kurucularından Jack Dorsey ise 12 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecini tamamlaması halinde şirkette yeniden yönetici olmayı planlamadığını belirtmişti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Teknoloji Haberleri