Yeni koronavirüs Avustralya'da da saptandı

İngiltere'de tespit edilen mutasyona uğramış koronavirüs Avustralya'da da görüldü. Fransa Sağlık Bakanı ise "Fransa'da dolaşımda olabilir" dedi.

İngiltere'de mutasyona uğradığı tespit edilen yeni koronavirüs türüne özgü iki vakanın Avustralya'da da görüldüğü belirtildi.

"KARANTİNADALAR"

Reuters'ın aktardığına göre, virüsün mutasyona uğramış türünün İngiltere'den Avustralya'nın New South Wales eyaletine seyahat eden iki kişide belirlendi. Yetkililer, bu kişilerin karantinada olduğunu, Sidney'de son günlerde ortaya çıkan vaka artışının ise yeni türle bağlantılı olmadığını belirtti.

"FRANSA'DA DOLAŞIMDA OLABİLİR"

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ise yeni koronavirüs türünün Fransa'da da dolaşımda olabileceğini söyledi. Europe1 radyosuna konuşan Veran, "Virüsün Fransa'da dolaşıyor olması tamamen mümkün" dedi.

Ancak ülkede yapılan son testlerde henüz yeni vürüsün izine rastlanmadığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Özbekistan 8 ülkeye sınırlarını kapattı
İngiliz basınından hükümete mutasyon eleştirisi: Avrupa'nın hasta adamı
Suni aşı mutasyona karşı daha hızlı güncelleniyor

Koronavirüs Haberleri