Gelecek Partisi Konya teşkilatı start verdi

Teşkilatlanmasını sürdüren Gelecek Partisi'nde Konya il yönetimi kamuoyu ile buluştu. İl Başkanı Hasan Ekici, Konya ve Türkiye'nin sorunlarına sessiz kalmayacaklarını belirtirken, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla siyaset yapacaklarına dikkat çekti.

Gelecek Partisi örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul’un ardından diğer şehirlerde de yönetimlerini belirleyerek, kamuoyunun karşısına çıkan Gelecek Partisi’nde Konya yönetimi de belli oldu. Hasan Ekici başkanlığında oluşan il yönetimiyle beraber 6 ilçe başkanı da belli olurken, Ekici klasik bir siyaset anlayışı içinde olmayacaklarını söyledi. Yönetim tanıtım toplantısına Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyeleri Ömer Ünal, Musa Arat ve Prof. Dr. Ali Akmaz da katıldı.

KONYA İÇİN KONUŞACAĞIZ

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, çok geniş bir düşünce yapısının partide buluştuğunu ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için yola çıktıklarını söyledi. Ekici, Konya’nın sorunlarına sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Geniş katılımlı bir yönetim oluşturduk. İl yönetimimizde 9 kadın var. Yönetimimizde 17 lisans, 9 yüksek lisans mezunu arkadaşımız bizimle çalışma yapacak. Amacımız adil bir Türkiye inşa etmek. İhsaniye Kavşağı’nda yer alan il binamız faaliyete girdi. Üyelik kayıtlarımız devam ediyor. Üye olmak isteyen vatandaşlarımızı il binamıza bekliyoruz. Bazı ilçe teşkilatımızın atamasını yaptık. 6 ilçe başkanımızı atadık. En kısa sürede tüm ilçelerimizde teşkilatlarımızı tamamlayacağız. Sistemli bir bakış açısını kendimize prensip edindik. Şehrimizdeki olumsuzlukları her fırsatta dile getireceğiz. Klasik bir yönetim anlayışına sahip olmayacağız. Bu konuda iddialıyız” dedi.


ADİL VE MÜREFFEH BİR TÜRKİYE

Gelecek Partisi’nin insan odaklı, insani değerleri yücelten bir anlayışla yoluna devam edeceğini belirten Ekici, şöyle devam etti: “Gelecek Partisi temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, ayırımcılıkların son bulduğu, adil ve müreffeh bir Türkiye vizyonu ile yola çıkıyor. Gelecek Partisi, Türkiye’yi taşıyacak özgürlükçü, demokrat, evrensel ve kadim değerlerimizden güç alan bir siyasal vizyonu sahiplenecektir. Partimizin amacı insana, zamana ve mekâna hakkıyla hitap eden kapsayıcı bir yenilenmeyi başlatmaktır. Bu amacı, siyasal bilincimizin ve devlet ahlakımızın temelini dokuyan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesinin çağdaş siyaset dilindeki karşılığı olarak görüyor ve gelenek ile çağdaşlığı bu çerçevede bir zıtlık içinde değil, ayrılmaz bir bütünlük içinde değerlendiriyoruz.”

ÇOĞULCU VE KATILIMCI SİYASET

Ülke sınırları içinde yaşayan hiçbir vatandaşın ayrımcılığa tabi kalmadan yaşayabileceği bir siyaset anlayışına sahip olduklarına dikkat çeken Ekici, çoğunlukçu değil, çoğulcu bir yaklaşımı hayata geçireceklerini belirtti. Ekici, Gelecek Partisi’nde herkesin kendisini bulabileceği bir alan olduğuna dikkat çekerek, “Partimizin siyaset yapımında yöntem ilkesi milletimizin her bir ferdini hiçbir ayrım gözetmeksizin partimizin doğal üyesi kabul eden kapsayıcılık ilkesidir. İnsan onuru ile taçlandırılan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı kimliği taşıyan herkes mutlak anlamda eşittir. Etnik, dini ve mezhebi kimlik ayrımlarına dayalı yaklaşımlara karşı toplumun her kesimini ve her bireyini kapsayan bir siyasi anlayışın sözcüsüyüz. Farklılıkların güven ve huzur ortamında bir arada yaşamasının teminatı olan kapsayıcılık ilkesi bağlamında çoğunlukçuluğa karşı çoğulcu bir yaklaşımı hayata geçireceğiz. Siyasi uygulama ilkemiz ortak akıl ve katılımcılıktır. Demokratik kültür oy verme işlemi ile başlayan ve biten bir yetki devrine değil hayatın her alanına sirayet etmesi gereken bir davranış biçimine dayanır. Ortak aklın gelişmesini teşvik eden düşünce özgürlüğü, seviyeli eleştiri ve samimi özeleştiri ahlakı siyasi hareketimizin zihni temelidir” dedi.

İŞTE KONYA İL YÖNETİMİ

Ekici, konuşmasının ardından Konya il yönetimini tanıtırken, herkesin ulaşılabilir bir yapıda olduğunu dile getirdi. Gelecek Partisi Konya il yönetimi şu isimlerden oluştu: “Hasan Ekici, Abdulkadir Yurtseven, Abdullah Sami Acar, Ahmet Arslan, Alper Yıldırım, Ayşe Taştiken, Bekir Karakuş, Burcu Yalnız, Celalettin Çimen, Derya Naz Uluırgı, Enver Sadi Güven, Erdoğan Kaya, Etem Saraç, Ferdi Çakat, Fevzi Sevimli, Güler Tekelioğlu, Güler Tekelioğlu, Gülşen Uyanık, Hacer Filikçi Akın, Halil İbrahim Biçer, Hasan Mutlu, Hatice Dikilitaş, Hidayet Turhan, Hüseyin Şan, İbrahim Afşin Kara, İbrahim Uğursoy, İsmet Küçükdoğru, Kenan Özdemir, Kerim Özcengiz, Koray Candan, Mehmet Büyükelliiki, Mehmet Evren, Mehmet Mert, Mehmet Özdemir, Mehmet Solak, Mustafa Akın Güler, Mustafa Arabacı, Mustafa Gürhan Demir, Mustafa Taşçı, Nuri Dağlıkoca, Oğuzhan Avcu, Osman Temizbaş, Osman Vasfi Dikilitaş, Ömer Tuzak, Resul Sağlam, Sedat Aydın, Serkan Gökçe, Seyit İbrahim Durmuş, Tuba Işık, Veli Yarar, Yusuf Koyuncu.”

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Gelecek Partisi’nden iktidarın İBB kararına sert tepki
Gelecek Partisi'nden Gezi Parkı davası açıklaması: Normalleşme adına olumlu bir adım

Güncel Haberleri