Gelecek Partisi'nden Gezi Parkı davası açıklaması: Normalleşme adına olumlu bir adım

Gelecek Partisi'nden Gezi Parkı davası açıklaması: Normalleşme adına olumlu bir adım

Gezi Parkı davasında 1'i tutuklu 16 sanığa beraat kararının, toplumsal normalleşme adına olumlu bir adım olarak değerlendiren Gelecek Partisi, yayımladığı açıklamasında yargının tarafsızlığını kaybettiği şu dönemde farklı kesimlerden mağdurların da umutlandığı ifade edildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucu başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi, sanıkların beraatiyle sonuçlanan Gezi Davası hakkında bir açıklama yayımladı.

İnsan Hakları Başkanlığı imzasıyla yayımlanan açıklama şu şekilde:

"Gezi Davası'nda verilen beraat kararlarını hukukun üstünlüğüne olan inanç başta olmak üzere, siyasi ve toplumsal normalleşme adına olumlu bir adım olarak görüyoruz. Yargının siyasallaştığı, tarafsızlık ve bağımsızlığına ilişkin örneklerin çoğaldığı bir zaman diliminde alınmış gayrı hukuki kararlardan dönüş, umutları toplumun farklı kesimlerinden mağdurlarla ilgili olarak da artırmıştır."

20-02/18/ereif_sxuayeqk3.jpeg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN