Gaz sancısı nasıl geçer? Gaz sancısına ne iyi gelir?

Gaz sancısı kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelebilen bir sindirim rahatsızlığıdır. Gaz sancısı, kişiyi kıvrım kıvrım kıvrandıran ve yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Gaz sancısı, sindirim sisteminde ortaya çıkan bazı rahatsızlar nedeniyle olur. Gaz sancısı çeken kişiler internette bu duruma çare arıyor. Kişinin yaşam kalitesini düşüren ve şiddetli ağrılar çekmesine, kıvranmasına neden olan bu duruma doğal yollarla çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Şiddetli kasılmalar,

Karın ağrısı,

Dışkılama da zorlanma,

Kas ağrısı,

Mide bulantısı,

Terleme.

NEDENLERİ

Kuru fasulye, karnabahar, mercimek, brokoli, lahana, soğan, elma gibi besinler gaz yapar. Size hangisinin gaz yaptığını bulun ve o yiyeceği yerken porsiyonlarınıza dikkat edin.

Yağlı yiyecekleri tüketmenin ardından bağırsaklar yavaşlar ve kabızlık ortaya çıkar. Bu da gaz sıkışmasına neden olur.

Bazı kişilerin mideleri bazı besinlere karşı hassasiyet gösterir. Mide ve bağırsaklar bu besinin tüketilmesinin ardından hazımsızlık yaşar. Böylece sindirim sistemi rahat edemez.

Kişide bağırsak iltihaplanması varsa dışkılama da çeşitli sorunlarla karşılaşabilir. Gz rahat hareket edemez ve kişide sancıya neden olur.

Aşırı miktarda gazlı, şekerli içecekler ve süt tüketme gaza neden olur.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Sıcak su torbası: Sancı olan bölgeye sıcak su torbasını koyun ve bir süre bekleyin. Sıcak su torbası gaz sancılarınızı azaltacaktır.

Egzersiz: Vücut içerisinde gaz birikimini önlemek için hareket etmeliyiz. Gün içerisinde yapacağınız yarım saatlik yürüyüşler ya da egzersizler sancılarınızı önleyecektir.

Sirke: 1 su bardağı ılık su içerisine 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi koyun ve için. Sirke karın bölgesinde oluşan ağrıları azaltır.

Rezene: Rezene tohumunu ister direkt çiğneyin isterseniz çayını yaparak için. Gaz giderici özelliği ile rezene bağırsak sorunlarına birebir çözüm sunuyor.

Tarçın: ister yiyeceklerinize ilave edin isterseniz de çayını yaparak için. Tarçın içerisindeki ağrıları dindirici özelliği sayesinde gaz sancılarının dinmesine neden oluyor.

Karbonat: 1 su bardağı ılık su içerisine yarım çay kaşığı karbonat ilave edin karıştırın ve için. Karbonat, vücuttaki gaz sancılarının dinmesini sağlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Düşük tansiyon nasıl geçer? Düşük tansiyona ne iyi gelir?
Mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısına ne iyi gelir?
Mide bulantısı nasıl geçer? Mide bulantısına ne iyi gelir?

Hayat Haberleri