Düşük tansiyon nasıl geçer? Düşük tansiyona ne iyi gelir?

Düşük tansiyon nasıl geçer? Düşük tansiyona ne iyi gelir?

Düşük tansiyon bulantı, bayılma ve yorgunluk gibi sonuçlara neden olan kişinin yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Düşük tansiyon herhangi bir sonuca neden olmaz çünkü kişi normalden düşük bir kan seviyesine sahiptir. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Düşük tansiyon, üst sayının 90 milimetrenin altında, alt sayının ise 60 milimetrenin altındaki kan basıncıdır. Düşük tansiyon kişilerde endişeye neden olur ancak bu duruma gerek yotur. Kişinin tansiyonu ne kadar düşükse kalp krizi ve felç kalma durumu o kadar uzaktır. İşte tüm bilgiler…

DÜŞÜK TANSİYON

Tansiyon düşüklüğü kişilerde paniğe neden olsa da herhangi bir sonuca neden olmaz. Çünkü kişinin tansiyonu ne kadar düşükse kan basıncı da o kadar azdır ve bu durumda felç ya da kalp hastalığı riski azdır. Düşük tansiyon sonrası kişilerde kusma, baş dönmesi, mide bulantısı gibi durumlar görülebilir.

Tansiyon ölçümünde ortaya çıkan iki numaradan üstteki atar kalbin damarları kanla doldurduğunda ortaya çıkan basıncını işaret eder. Alttaki rakam ise kalp atışı sırasında gerçekleşen basınçtır. Normal bir tansiyon değeri 12/8 olarak kabul edilir. 9/6’nin altında olan tansiyonlar düşük tansiyon olarak kabul edilir.

19-11/19/dusuk-tansiyonjpgg.jpg

NEDEN OLUR?

Uzun süre susuz kalma,
Hamilelik,
İshal
Şeker hastalığı,
Kab kaybı,
Tuz eksikliği,
Vitamin eksikliği,
Enfeksiyon,
Alerji,
Kalp hastalıkları,
Kusma,
Bazı ilaçlar.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Bol sıvı tüketimi: Yeteri kadar su tüketmemek tansiyon sorunu yaratır. Bu nedenle günde 2-3 litre su içilmelidir.

Tuz: Düşük tansiyon yaşayan kişiler sodyum içeren tuz tüketmeliler. Sodyum kan basıncını arttırır ve tansiyonu dengeler. Ancak aşırı miktarda tuz kullanımından kaçınılmalıdır.

Kahve: Tansiyon düşüklüğü probleminiz varsa sabah içeceğiniz bir fincan kahve tansiyonunuzu dengeleyecektir.

Limon suyu: 1 bardak limon suyu içerisinde biraz tuz ve şeker koyup karıştırın. Limon suyu düşük tansiyona iyi gelecektir.

Havuç suyu: Düşük tansiyonun yükselmesini sağlayan bir başka yöntem de havuç suyu içmektir.

Üzüm: Gün içerisinde yiyeceğiniz 30 tane kuru üzüm, düşük tansiyonunuza iyi gelecektir.

Fesleğen: Fesleğen; C vitamini, potasyum ve magnezyum bakımından oldukça zengindir ve düşük tansiyona iyi gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN