Sinüzite ne iyi gelir? Sinüzitin belirtileri nelerdir?

Sinüzit, sinüs boşluklarında meydana gelen iltihaplanmadır. Kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirildiği için genellikle kışın görülür. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sinüzite, evde yapabileceğiniz doğal tedavilerle etkisini azaltabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Sinüzit şikayeti olan kişiler ağrılarından kurtulmanın yollarını arıyor. Şiddetli baş ağrısı ve göz ağrısı yapan bu rahatsızlık kişilerin günlük yaşamını etkiliyor. Bu nedenle arama motorlarından ‘sinüzite ne iyi gelir’ sorusunun cevabı aranıyor. İşte tüm bilgiler…

SİNÜZİT

Sinüzit, kafatasında yer alan sinüs adı verilen hava boşluklarının, üst solunum yolu enfeksiyonu, burun kemiğinin eğri olması, sinüs kanallarının kapalı olması gibi nedenlerden ötürü tıkanması sonucu oluşan enfeksiyondur. 2 haftadan kısa süren sinüzite akut sinüzit, 2 – 12 hafta arası olana subakut sinüzit, 12 haftadan daha uzun sürene ise kronik sinüzit denir.

Sinüzitin en önemli belirtileri boğaz ağrısı, ses kısıklığı, ateş, yorgunluk, koku alma duyusunun azalması, alın ve gözde şişkinliklerdir. Sinüzitten şüphelenen kişiler mutlaka kulak, burun, boğaz doktoruna görünmelidir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NELER İYİ GELİR?

Sigaradan uzak durun
Sigaranın içerisindeki bakteri ve virüsler, burun mukozasına zarar verir. Sigara kullanan kişilerin burun mukozası ve sinüsleri nemlendirme özelliğini yitirir.

Rüzgardan korunun
Rüzgarlı havada solunulan hava burnun tıkanmasına neden olur. Bu nedenle rüzgarlı havalarda ağız ve burnunuzu kapalı tutun.

Bol sıvı ve meyve
Günlük olarak yeterli miktarda su için. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için taze meyve tüketmeye özen gösterin.

Ortamı havalandırın
Sinüzitin kış aylarında etkisi daha çok artar. Çünkü kışın kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirilir. Bulunduğunuz ortamı havalandırmaya ve temiz hava almaya özen gösterin.

Burnunuzu nemlendirin
Burunda kuruluk, üst solunum yollarına ardında da sinüzite neden olur. Burnunuzu sık sık suyla nemlendirmeniz gerekmektedir.

Kıyafetlerinize dikkat edin
Sinüzitten korunmak için giydiğiniz kıyafetlere dikkat etmelisiniz. Terlediğinizde üşümemeli ya da kapalı ortamlarda üzerinizdeki fazla kıyafetleri çıkarmalısınız. Ani ısı değişiklikleri üst solunum enfeksiyonlarına neden olur. Bu da sinüzite zemin hazırlar.

Kaloriferlere bir kapta su koyun
Soğuk havalarda evlerde kullanılan kaloriferlerin üzerine bir bardakta su ya da ıslak havlu koyun. Kaloriferin yakılmasıyla ortamdaki hava kurur. Bu durum mukozanın bağışıklık sistemini zayıflatır ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur. Aynı şekilde klimalarda da bu durum görülür. Bu nedenle klimaların nem oranını, ortam havası oranında ayarlayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Tansiyonu düşüren ya da çıkartan gıdalar
Bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısına ne iyi gelir?
Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa ne iyi gelir? Evde yapılabilecek yöntemler

Hayat Haberleri