Camide EBA TV seferberliği... İmam internet bağlattı, cami öğrencilerle doldu

Muş'un Varto ilçesinde öğrencilerin uzaktan eğitime katılabilmeleri için camiye internet bağlatan imam Ertuğrul Kertil, namaz vakitleri dışında camiyi sınıfa çeviriyor: Öğrencilerimiz tablet veya telefonlarından EBA TV'ye bağlanarak derslerini dinliyor.

Amasya'dan 10 yıl önce Muş'un Varto ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Camisi'ne atanan imam Ertuğrul Kertil, evlerinden EBA TV'ye bağlanma imkanı olmayan ilk ve ortaokul öğrencileri için camiye internet bağlattı. 

Kertil, böylece görevli olduğu camiyi namaz vakitlerinin dışında öğrencilerin hizmetine sundu.

Yüz yüze eğitime başlayamayan sınıflar ile haftanın belirli günlerinde EBA TV'den eğitim alan öğrenciler için camiyi sınıfa dönüştüren Kertil, cami girişinde öğrencilerin ateşlerini ölçüp maskelerini de kontrol ediyor. 

Kertil, çocukların sosyal mesafe kurallarına uygun yerleştirilen rahlelerin üzerinden tablet ve telefonlarıyla derslerini takip etmelerine imkan tanıyor.

"EBA TV'YE BAĞLANARAK DERSLERİNİ DİNLİYORLAR"

Kertil, mahallede genellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin oturduğunu, bu nedenle her öğrencinin internete ulaşma imkanının bulunmadığını söyledi.



Çocukların derslerinden geri kalmasına gönlünün razı olmadığını anlatan Kertil, "Uzaktan eğitim sürecinde çocukların büyük bölümünün internet imkanının bulunmadığını gördük. Onlara yardımcı olmak için camiye internet bağlattık. EBA TV'ye bağlanmaya gelen öğrencilerimizin ateşlerini ölçüp, ellerini dezenfekte ederek içeri alıyorum. Sosyal mesafe kurallarına göre camiye yerleştirdiğimiz öğrencilerimiz tabletlerden veya telefonlarından EBA TV'ye bağlanarak derslerini dinliyorlar.

"DERSLERİNE DE YARDIMCI OLUYORUM"

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuyum. Sayısal ve sözel derslerim iyi olduğu için öğrencilere anlamadıkları konularda yardımcı oluyorum. Konuları daha iyi anlamalarını sağlamaya çalışıyorum. Ders sonunda camimizde bulunan bilgisayar ve yazıcıdan ödevlerinin çıktılarını alıyorum. Bu sayede çocuklar kırtasiyeye gitmek zorunda kalmıyor" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Okullarda hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanacak? Uzaktan eğitim kalıcı oluyor!
MEB'den sınav açıklaması: Okullarda yapılacak

Güncel Haberleri