MEB'den sınav açıklaması: Okullarda yapılacak

MEB'den sınav açıklaması: Okullarda yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı sınavların nasıl yapılacağını 81 ile gönderdi. Buna göre sınavlar okul ortamında yapılacak. Koronavirüs hastası ya da temaslı olan öğrenci ise okulun belirleyeceği bir tarihte izole olarak sınava alınacak.

Yüz yüze eğitim kararının sonrasında en fazla merak edilen konulardan biri de sınavların nasıl yapılacağı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 il müdürlüğüne gönderdiği yazıda okullarda uygulanacak sınavlarla ilgili alınan kararı açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitime ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HASTA YA DA TEMASLI ÖĞRENCİ İZOLE ORTAMDA SINAVA ALINACAK

"Haftada 2 gün yüz yüze ve diğer günlerde uzaktan eğitim alan ya da velisinin isteği üzerine sadece uzaktan eğitimle öğrenimine devam eden öğrenciler ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı başlangıcından itibaren sadece uzaktan eğitime devam eden sınıflardaki öğrenciler için; sınavlar okul ortamında yapılacak, ancak kendisinde veya ailede birlikte kaldığı bireylerden herhangi birinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da koronavirüs salgınından dolayı hasta veya temaslı olan öğrenci, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak."

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yüz yüze eğitimin üçüncü aşamasının detaylarını açıklamıştı. Buna göre 2 Kasım'da okula başlayacak 5. ve 9. sınıflar da haftada iki gün yüz yüze eğitim alacak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN