Bakan Selçuk: 60 bin civarında tablet dağıtıldı

Bakan Selçuk: 60 bin civarında tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 500 bin tane dağıtılması hedeflenen tabletler için "Şimdiye kadar belirlenen kriterler ölçüsünde 60 bin civarında tabletin dağıtımı gerçekleştirildi" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 500 bin tane dağıtılması hedeflenen tabletler için "Şimdiye kadar belirlenen kriterler ölçüsünde 60 bin civarında tabletin dağıtımı gerçekleştirildi" dedi. 

Selçuk şunları kaydetti: "Şimdiye kadar belirlenen kriterler ölçüsünde 60 bin civarında tabletin dağıtımı gerçekleştirildi. Kurumsal olarak Türkiye'de en büyük bağışı yapan TMSF ile yaptığımız çalışma çerçevesinde de çocuklarımıza tablet bağışı yapılması konusunda bir girişimi yürütüyoruz ve 20 milyon lira bağışla birlikte bu bağışın tablet alarak değerlendirilmesi konusunda süreç devam ediyor ve kurumsal olarak en büyük bağışın söz konusu olduğu TMSF bağışında biz ilk bağışımızı da bugün Yatılı Bölge Okulumuzdaki çocuklarımıza dağıtmak suretiyle gerçekleştiriyoruz. 500 bin tableti de tedarik sürecinin aşamalarını dikkate alarak peyderpey devam ettireceğiz. Burada da bir problemimiz yok."

"TEKNİK AYRINTILAR BUGÜN AÇIKLANACAK"

Selçuk, bir gazetecinin 5. ve 9. sınıfların yüz yüze eğitimdeki detaylarla ilgili sorusunu da şöyle cevapladı:

"Bildiğiniz gibi her yeni sınıf açıldığında bunun teknik ayrıntılarıyla ilgili açıklamalar yapılıyor, bugün öğleden sonra bu konuyla ilgili, hangi okul türüyle ilgili günde kaç saat ders olacak ki yine 2 gün olmaya devam edecek, 6 ila 7 saat arasında dersler olacak ama bunun teknik ayrıntıları bugün itibariyle yayımlanmış olacak. Bu konuyla ilgili sahada yaptığımız çalışmalar, öğretmenlerimiz oklu müdürlerimiz ve il müdürlerimizle yaptığımız çalışmalar bu teknik ayrıntıları belirlememizde oldukça kolaylaştırıcı oldu, bu bilgileri bugün öğleden sonra sizinle paylaşacağız."

KASIM AYINDA ARA TATİL OLACAK MI?

Başka bir gazetecinin "Kasım ayında ara tatil verilmesi düşünülüyor mu?" sorusuna, "Biz ilk önce olağan durumu dikkate alırız, sonrasında hatırlarsanız senaryolar içerisinde salgının seyrine bağlı olarak ara tatillerin eğitim için kullanılıp kullanılmayacağı, ya da hafta sonlarında eğitim olup olmayacağı konusunda ucu açık bir senaryodan söz etmiştik. Biz bugünlerde de, önümüzdeki haftalarda da bu seyre bakıp nasıl gittiğini dikkate alarak bilimsel verileri dikkate alarak ara tatilde eğitim yapılıp yapılmayacağı ya da hafta sonu cumartesi günü yapılıp yapılmayacağı konusunda da net bilgileri paylaşacağız ama şu haliyle böyle bir çalışmamız şu anda yok." cevabını verdi.

MEB'DEN 'TABLET' HAMLESİ

MEB, uzaktan eğitim sürecinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin tablet bilgisayar gereksinimlerini karşılamak için ilk aşamada 500 bin öğrenciye tablet bilgisayar ulaştıracağını açıklamıştı. 

İhtiyaç sahibi öğrenciler, ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlara göre belirleneceği kararlaştırılmıştı.

Cihazların dağıtım sürecinin, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilmesi ve cihazların okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması planlamıştı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN