Dolar ve euroda ilk rakamlar

Merkez Bankası'nın PPK toplantısı öncesinde yatay seyreden döviz piyasalarında dolar/TL güne 7,7000, euro/TL ise 9,1290 liradan başladı.

Yurt içi piyasalarda haftanın tek gündemini Merkez Bankası'nın PPK sonrası açıklayacağı faiz kararı oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta ekonomi yönetimindeki değişimler sonrası yaşanan yüzde 10 geri çekilmenin ardından dolar/TL'de 7,70 merkezindeki sınırlı hareketler yaşanıyor.

Bu sabah saatlerinde bu seviyeleri koruyan dolar/TL, 7,79-7,70 bandında; euro/TL 9,12-9,13 düzeyinde yatay seyirde.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine toplantısında Kovid-19 salgınında gelinen son durum ve yeni önlem alınıp alınmayacağının görüşülmesi bekleniyor. Yerli aşı konusunda son gelinen noktanın da toplantının gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam toplanan Bilim Kurulu'nun ardından, ”Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı” açıklaması yaptı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir açıklama yapması bekleniyor.

HAZİNE BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Elvan’ın ilk mesaisi Meclis’te başlayacak. Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe teklifi görüşülecek.

Bakan olmadan önce başkanlığını yaptığı Komisyonda Elvan bakanlığının faaliyetleri ile ilgili bilgi verecek ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları saat 10.00'da başlayacak.

TBMM Genel Kurulunda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

YURT İÇİNDE ÖNEMLİ VERİLER

Yurt içinde bugün önemli bir veri bulunmuyor. TCMB tarafından saat 10.00'da açıklanacak kısa vadeli dış borç ve 14.30'da açıklanacak konut fiyat endeksi verileri öncelikle takip edilecek.
TCMB verilerine göre konut fiyatları Ağustos ayında aylık yüzde 2,1, yıllık yüzde 26,2 artış göstermişti. TÜİK yapı izin istatistiklerinin ilk 9 aylık rakamlarını açıklayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bakan Elvan'dan bağımsız Merkez Bankası vurgusu: Kanun ne emrediyorsa...

Ekonomi Haberleri