Bakan Elvan'dan bağımsız Merkez Bankası vurgusu: Kanun ne emrediyorsa...

Bakan Elvan'dan bağımsız Merkez Bankası vurgusu: Kanun ne emrediyorsa...

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yeni dönemin yol haritasını açıklarken Merkez Bankası'nın da aralarında olduğu kurumların bağımsızlığına vurgu yaptı: Başkanlarımıza 'kanun ne diyorsa, neyi emrediyorsa onu yapacaksınız' dedim.

Türkiye 19 Kasım'daki faiz artırımına kilitlenirken yeni Maliye ve Hazine Bakanı Lütfü Elvan, yol haritasını açıklarken çarpıcı mesajlar verdi.

Bakan Elvan, ekonomide izlenecek yeni yol haritasını madde madde anlattı.

Makro ekonomik istikrar, finansal istikrar ve fiyat istikrarına çok önem verdiklerini dile getiren Bakan Elvan, "Yol haritamızın genel çerçevesini bunlar oluşturuyor. Bizim de makul gördüğümüz, haklı gördüğümüz hangi konu varsa, reform niteliğinde olan her konuda gerekli adımları atacağız" dedi.

"ATILMASI GEREKEN ADIMLARI KARARLILIKLA ATACAĞIZ"

Bakan Elvan, istişareye sonuna kadar açık olacaklarını belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın kafasında en ufak bir kaygı olmasın. Kapılarımız 24 saat açık olacak" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi olmasını istediklerini ifade eden Elvan, "Bu noktada atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız" dedi.

Düzenleyici ve denetleyici kurumların bağımsızlığı hakkında da konuşan Elvan, "Başkanlarımıza 'kanun ne diyorsa, neyi emrediyorsa onu yapacaksınız' dedim." diye konuştu.

Bakan Elvan, "Merkez Bankası Kanun'u açık, elbette bağımsızdır. Bu konuda daha fazla söyleyecek bir şeyim yok." dedi.

MERKEZ 19 KASIM'DA FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın ilk açıklamasında verdiği 'faiz sinyali' piyasaları da umutlandırdı. Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanı olarak atanması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından Para Politikaları Kurulu 19 Kasım'da ilk kez toplanacak. Toplantıda faizin 400 baz puana kadar artırılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN