Faiz kararı öncesi dolar ve euroda son durum

Faiz kararı öncesi dolar ve euroda son durum

Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. Kritik faiz kararı öncesinde saat 12.00 itibariyle dolar/TL kuru 7,76 lira seviyelerinde, euro/TL kuru ise 9,08 lira seviyelerinde işlem görüyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 7,7150 liradan, euro 9,1540 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 7,7130 liradan alınan dolar, 7,7150 liradan satılıyor. 9,1520 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,1540 lira.

DOLAR VE EURODA SON DURUM NE?

Dolar/TL kuru bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışın hemen altında 7,7130'dan işlem gördü. Kritik faiz kararı öncesinde saat 12.00 itibariyle dolar/TL kuru 7,76 lira seviyelerinde. 

Euro/TL kuru da aynı dakikalarda 9,08 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Gün içerisinde en düşük seviye olarak 7,6305'i gören dolar/TL kuru 7,6570'ten el değiştiriyor. Euro/TL kuru ise 9,0445'e kadar çekildikten sonra 9,0675'ten işlem görüyor.

'POLİTİKA FAİZİ ARTACAK' BEKLENTİSİ

Analistler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomide yeni dönem' açıklamalarının ardından Türk lirası varlıklarına artan ilginin devam ettiğini belirterek, bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararı, yurt dışında ise AB Liderler Zirvesi ile Kovid-19 ile ilgili verilerin takip edileceğini söyledi. 

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin tamamı TCMB'nin bugün Naci Ağbal başkanlığında gerçekleştireceği ilk PPK toplantısında politika faizini artıracağını tahmin ediyor.

Faiz artışı bekleyen ekonomistlerin beklentileri ise 200 baz puan ila 550 baz puan arasında. 

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

14.00 Türkiye, TCMB'nin faiz kararı

14.30 Türkiye, haftalık para ve banka istatistikleri

16.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları

16.30 ABD, kası ayı Philadelphia Fed imalat endeksi

18.00 ABD, ekim ayı konut satışları

NACİ AĞBAL BAŞKANLIĞI'NDA İLK TOPLANTI

Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın ilk açıklamasında verdiği 'faiz sinyali' piyasaları da umutlandırmıştı. Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanı olarak atanması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından Para Politikaları Kurulu bugün ilk kez toplanacak.

Merkez Bankası'ndan 475 baz puanlık faiz artışı bekleyen Goldman Sachs analistleri, bu adımın yeni başkana kredibilite kazandıracağını savunuyor.

Societe Generale gelişen piyasalar stratejisti Phoenix Kalen politika faizinde 400 bp artış bekliyor.

Medley Global Advisors kıdemli analisti Nigel Rendell, 300 bp altındaki artırımların piyasada hayal kırıklığı yaratabileceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN