DEVA Partisi'nden yeni ekonomi modeli: Para yeni girişimlere akacak

DEVA Partisi'nden yeni ekonomi modeli: Para yeni girişimlere akacak

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın girişimcileri destekleyen bir ekonomi modeli kuracaklarını söyledi: Paranın ölü yatırımlara değil, yeni girişimlere (start-up) akmasını sağlayacağız.

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, girişimcilerin her zaman yanında olacaklarını belirtti. Dalgın "Paranın ölü yatırımlara değil, yeni girişimlere (start-up) akmasını sağlayan bir ekonomi modeli… Rantın değil, alın terinin ve zihin emeğinin yanındayız" dedi.

Global Girişimcilik Haftası'nda kutlayan Dalgın, "Tüm girişimcilerimizin Global Girişimcilik Haftası’nı kutluyoruz. Bu vesileyle, DEVA Partisi’nin girişimci dostu politikalarını bir kez daha tekrar ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Dalgın'ın açıklamaları şöyle:

"RANTIN DEĞİL ALIN TERİ VE ZİHİN EMEĞİNİN YANINDAYIZ"

"Yeni bir ekonomi modeli kurmayı hedefliyoruz: Paranın ölü yatırımlara değil, yeni girişimlere (start-up) akmasını sağlayan bir ekonomi modeli… Rantın değil, alın terinin ve zihin emeğinin yanındayız.

Start-up kanunu çıkaracağız. Böylece hızlı büyüyen şirketlerin hukuki statüsünü, mali yükümlülüklerini ve teşviklerini gerçekçi bir çerçeveye oturtacağız.

"ÖZEL SEKTÖRÜN YENİ GİRİŞİMLERDEN HİZMET ALMASINI CAZİP HALE GETİRECEĞİZ"

Erken aşama girişimcilerimize kamu alımlarında öncelik vereceğiz. Özel sektörün yeni girişimlerden ürün veya hizmet almasını cazip hale getireceğiz. Elini taşın altına koyan özel sektör oyuncuları ile kamunun eş-finansman yapmasını teşvik edeceğiz.

Girişimcilerimizin izin, ruhsat, teşvik ve eğitim programları gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan merkezî bir birim kuracağız. Girişimcilik alanında kamudaki yetki karmaşasını kaldırıp, yalın bir yapıya geçeceğiz.

"YENİLİKÇİ FİRMALARIN YATIRIM YAPMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Silikon Vadisi’ne Teknoloji Büyükelçisi atayacağız. Yenilikçi firmalarla bağımızı güçlendirerek, ülkemize yatırım yapmalarını sağlayacağız. Türkiye’nin sözü; G20, Birleşmiş Milletler, OECD gibi küresel platformlarda dijital politikalar belirlenirken etkili olacak. Avrupa Birliği müzakerelerinde ‘Tek Dijital Pazar’ konusunu önceliklendirecek ve katma değerli ihracatın önünü açacağız.

Dijital-TL’yi yerli girişimlerimizin oluşturduğu çözümlerle kullanıma sokacağız. Kamu ödeme ve alacaklarında ilk olarak Dijital-TL’yi kullanacağız.

"ALTERNATİF ÖDEME SİSTEMLERİNİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ"

Aşırı düzenlemeden boğulan finansal teknoloji şirketlerinin kısıtlarını kaldıracağız. Mevcut şirketler ve yeni girişimler arasında fırsat eşitliğini sağlayacağız. Alternatif ödeme sistemlerinin, kitle fonlamasının ve dijital kredi kanallarının önünü açacağız.

Girişimciler, E-Devlet koduna bağlanıp uygulama geliştirebilecekler ve vatandaşa hizmet verebilecekler.

Kamunun elindeki sağlık, trafik, meteoroloji gibi verileri, kişisel verilerin mahremiyeti çerçevesinde, yerli girişimcilerin kullanımına açacağız. Büyük veri alanında ilerlemelerini sağlayacağız.

Tüm gençlerimize ve erken aşama girişimcilerimize bedelsiz interneti hizmeti sağlayacağız. Hızlı, hesaplı ve her yerde erişilebilir bir internet altyapısını kuracağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN