İYİ Parti'nin KYK önerisine AK Parti ve MHP'den ret

İYİ Parti'nin KYK önerisine AK Parti ve MHP'den ret

İYİ Parti'nin 'KYK borçları silinsin' önerisi AK Parti ve MHP tarafından reddedildi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'e verdiği 'KYK borçları silinsin' önerisinin, AK Parti ve MHP tarafından reddedildiğini açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan Ataş "KYK borçlarının silinmesi amacıyla verdiğim meclis araştırma önergesi ne yazık ki AKP ve MHP oyları ile reddedildi" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den de yapılan açıklamada "Kayseri Milletvekilimiz Sayın Dursun ATAŞ tarafından "KYK borçlarının silinmesi" amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesi AK Parti'nin ve MHP'nin verdiği oylar neticesinde kabul edilmemiştir" denildi.

 

"YAPILANDIRMA YETERLİ DEĞİL"

Dün Meclis'te konuşan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş, Türkiye'nin derin bir ekonomik krizin içerisinde olduğunu belirtmiş, istihdamın azaldığını, işsizliğin cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştığını söylemişti.

Türkiye'de hemen hemen her kesim gibi gençlerin de zor durumda olduğunu dile getiren Ataş, üniversite mezunu gençlerin iş bulamadığı için KYK borçlarını da ödeyemediğini ifade etmişti. KYK borçları yapılandırılsa da bunun gençlerin beklentisini karşılamadığına işaret eden Ataş, bu borçların silinmesini talep etmişti. 

İstihdam teşviki ve borç yapılandırması ile ilgili kanun 17 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Buna göre, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçlarının yapılandırılmasına karar verilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN