Monarşi karşıtlarının hedefinde Kral Charles var: Taç giyme töreninde protesto hazırlığı

İngiltere’de monarşi karşıtları, mayıs ayında gerçekleşecek olan Kral Charles'ın taç giyme törenini protesto etmeyi planladıklarını açıklayarak, törenin yüksek enflasyonla mücadele eden çoğu insanın "yüzüne bir tokat" olduğunu söyledi.

Kampanya grubu Republic, İngiliz hükümdarlarının taç giydiği Westminster Abbey Kilisesi’nin yakınlarındaki Parlamento Meydanı'nda barışçıl bir gösteri düzenleme planları hakkında Londra’daki yetkililerle temas halinde olduğunu açıkladı.

‘ON MİLYONLARCA STERLİNLİK TİYATRO’

Republic'in CEO'su Graham Smith, "Taç giyme töreni, kalıtsal güç ve ayrıcalığın bir kutlamasıdır, modern toplumda yeri yoktur. On milyonlarca sterline mal olan bu anlamsız tiyatro eseri, yaşam maliyeti kriziyle mücadele eden milyonlarca insanın suratına bir tokat" dedi.

6 MAYIS’TA YAPILACAK

74 yaşındaki III. Charles, annesi Kraliçe Elizabeth öldükten sonra eylül ayında kral oldu. Taç giyme töreni 6 Mayıs'ta gerçekleşecek. Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, taç giyme töreninin alaylar, Windsor Kalesi'nde bir konser, sokak partileri ve ışık gösterileriyle kutlanacağı belirtilmişti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Giyim alışverişi yapacaklar dikkat! O tarihte zam yağmuru geliyor... Sektör temsilcileri kötü haberi duyurdu
Alacaklılar kapıya dayanmadan o bankaya koşun! O banka can kurtaran gibi yetişti: Anında 100 bin TL kredi
Futbol tarihinde bir ilk: Hakem beyaz kart gösterdi! Sporseverler merak ediyor: Beyaz kart nedir?

Dünya Haberleri