Giyim alışverişi yapacaklar dikkat! O tarihte zam yağmuru geliyor... Sektör temsilcileri kötü haberi duyurdu

Giyim alışverişi yapacaklar dikkat! O tarihte zam yağmuru geliyor... Sektör temsilcileri kötü haberi duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin indirim ve sabit fiyat çağrısına yanıt veren hazır giyim sektörü temsilcileri, ocak ayındaki geleneksel indirim döneminin ardından yeni sezonda fiyat indiriminin yüksek enflasyon karşısında mümkün görünmediğini, aksine zam yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Yüksek enflasyon karşısında fiyat artışlarını durdurmak isteyen iktidar, genel seçime kısa süre kala çeşitli sektörlerden temsilcilerle bir araya gelerek, fiyat sabitleme ve indirim yapılması talimatı vermişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda perakendecilerinin ardından giyim ve ayakkabı sektörlerine de indirim çağrısı yapmıştı.

Perakende sektörü temsilcileri indirim ve fiyat sabitleme kampanyalarının önümüzdeki aylarda devam edebilmesinin kur ve girdi maliyetleri gibi unsurlara bağlı olduğunu belirtti.

İKTİDARIN İNDİRİM TALEBİNE RET: BU ENFLASYONDA MÜMKÜN DEĞİL

Ötelenen alışverişlerin yapılmaya başlanmasıyla birlikte üreticilerin daha önce yapamadığı zamların hayata geçeceğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, şunları söyledi:

"Giyim sektörü için ocak zaten indirim ayı. Ancak şubat ile birlikte, maaş artışlarının ötelenen alışverişleri harekete geçirmesiyle alt ve orta fiyat grubunda bırakın indirim olmasını, aksine enflasyona olumsuz yönde katkı yapmaya başlayacak bir hazır giyim sektörü bekliyorum."

"MALİYETLER ALDI BAŞINI GİDİYOR, İNDİRİM NASIL YAPALIM?"

Hazır giyim ve ayakkabı sektörünün zaten maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmadığını, daha fazla indirim için girdi maliyetlerinde düşüş olması gerektiğini söyleyen Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten ise şöyle konuştu:

"Asgari ücrette, enerji maliyetlerinde artış var. Emtia fiyatları dünya çapında gerilerken, bizim hammadde tedarik fiyatlarımız maalesef bu oranda gerilemiyor."

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel de yazlık ürünlerle ilgili maliyet artışları nedeniyle fiyatların nisandan itibaren yukarı seyir gösterebileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN