İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek? Meteoroloji uzmanı tarih verdi

İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek? Meteoroloji uzmanı tarih verdi

Meteorolojiye göre il ve ilçelerde yeni haftadaki hava durumu tahmini belli oldu. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrederken uzman isim "İstanbul'a kar ne zaman yağacak" sorusunun yanıtını verdi. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Türkiye genelinde 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Yurtta havalar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, yılın ilk kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güneyi, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'A İLK KAR NE ZAMAN DÜŞECEK?

Kuraklık tüm dünyayı tehdit ederken İstanbul'a hala kar düşmedi. İstanbul'a ne zaman kar yağacağına ilişkin açıklamalarda bulunan NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, "Ocak ayının sonu ile şubat ayının başında kar yağacak illerimiz olacak" dedi. Çalışkan, İstanbul'da bugün ve önümüzdeki 3 gün boyunca poyrazın sert eseceğini söyledi.

Çalışkan, şubat ayının başında İstanbul'a kar yağma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

HAVA KAÇ DERECE? TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Ankara 13°C

Parçalı ve az bulutlu

İstanbul 14°C

Parçalı bulutlu

İzmir 20°C

Parçalı ve az bulutlu

Adana 21°C

Az bulutlu

Antalya 19°C

Az bulutlu

Samsun 13°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

Trabzon 14°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

Erzurum 5°C

Parçalı bulutlu

Diyarbakır 14°C

Az bulutlu

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ

1-012.jpg

24 OCAK SALI GÜNÜ

2-005.jpg

25 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ

3-002.jpg

26 OCAK PERŞEMBE GÜNÜ

4-001.jpg

27 OCAK CUMA GÜNÜ

5-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN