EYT için prim borçlanması yapacaklara sevindiren haber! Gözler SGK'ya çevrildi

EYT için prim borçlanması yapacaklara sevindiren haber! Gözler SGK'ya çevrildi

EYT kanun düzenlemesinin yasalaşmasının ardından, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara yaş sınırına bakılmaksızın emeklilik hakkı tanınacak. Eksik prim günü olanlar askerlik ve doğum borçlanması yapabilecek. Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşların, sigorta primlerinin yatırılmadığı günler için de prim borçlanması yapılması gündeme geldi. İşte, EYT son dakika gelişmesi...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kanun düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olmaya hak kazanacak.

EYT düzenlenmesinin TBMM'ye sunulmasına sayılı günler kala, koronavirüs salgını döneminde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşların sigorta prim eksiklerini tamamlamak için borçlanabilecek.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ÖDENMEYEN PRİMLERİ ÖDEME İMKANI

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, "Kısa çalışma ödeneği salgın boyunca 15 ay boyunca ödenmişti. O dönemde çalışanların genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor ama çalışmadıkları için uzun vadeli sigortalı kollarından primleri yatmıyor" dedi.

2022/10/19/tarkan-zengin.jpg
Tarkan Zengin

Zengin, "Primleri eksik yatanlar olduğu gibi yatmayanlar da söz konusu olmuştu. Getirilen bu düzenlemeyle beraber kişilerin eksik prim günlerini, ödenmemiş günlerini ödeme imkanını Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilecek" diye konuştu.

Uygulamanın nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yayımlanacağı genelge ile netleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN