Altılı masanın seçim komisyonu hazır: Aday listeleri belirleniyor

Altılı masanın seçim komisyonu hazır: Aday listeleri belirleniyor

Altılı masa, son toplantılarında aldıkları karar çerçevesinde 'seçim ittifakı' komisyonunu oluşturdu. Oluşturulan komisyon ile TBMM'de anayasal çoğunluğu elde etmek amacıyla milletvekili seçimlerinde uygulanabilecek alternatifler belirlenecek.

Altılı masanın genel başkanlarının 5 Ocak'ta Gelecek Partisi ev sahipliğinde yapılan toplantıda aldığı karar kapsamında, "seçim ittifakı" komisyonu oluşturuldu.

Komisyonda, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez yer aldı.

KOMİSYONUN İLK TOPLANTISI BU HAFTA

Bu hafta ilk toplantısını yapmayı planlayan komisyon, oyları maksimize etmek için ittifak yapılması gereken il ve seçim bölgeleri, seçime ortak listeyle girilecek ve girilmeyecek yerler, partilerin tek başına ya da ikili ve üçlü ittifaklarla seçime gireceği il ve bölgelere yönelik simülasyon yapacak.

Komisyon, TBMM'de anayasal çoğunluğu elde edebilmek için milletvekili seçimlerinde uygulanabilecek alternatifleri çalışacak, hazırlayacağı raporu genel başkanlara sunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN